Voorbeschouwing op de andere wedstrijden in speelronde 3

Het was geen al te beste week voor ‘onze’ clubs. Nieuwkoop, NSV’46, Sportief, Aarlanderveen, Nicolaas Boys en Altior gingen allen onderuit. Alleen Zevenhoven wist de drie punten te pakken, al was dit geen hele moeilijke opgave tegen het jeugdteam van Alphense Boys, desalniettemin je moet ze wel winnen. TAVV beleefde ook een rotweek, daar het niet in actie kwam door een positieve coronatest. Deze week gaan we er vanuit dat er meer punten gepakt zullen worden. 

Nieuwkoop – VVSB
Vorig seizoen moest er in beide ontmoetingen worden gebogen voor de opponent uit Noordwijkerhout en ook dit jaar zal de ontmoeting een zware kluif gaan worden. Manfred van den Bosch is tot nu toe tevreden over de progressie dat zijn mannen boeken maar of dit genoeg zal zijn om de bezoekers te kloppen moeten we afwachten. Afgelopen weekend werd immers buurman Aarlanderveen – toch één van de titelkandidaten – verrast en verliet men met een 3-1 nederlaag Sportpark de Boekhorst. En ook CVC Reeuwijk – door velen ook getipt voor een plaats bij de eerste drie – kreeg een gevoelige tik te verwerken toen VVSB in Reeuwijk met 3-4 wist te winnen. Van VVSB weten we dat ze makkelijk scoren en dit seizoen het spel willen maken. Van den Bosch’ mannen zullen de boel goed moeten organiseren en in de tegenstoot moeten toeslaan. We verwachten dat VVSB nog geen afstand zal doen van de nummer één positie.
Poule tip: 1-2

TAVV – DWO
TAVV was de eerste van onze clubs die zijn competitiewedstrijd afgelast zag worden door een coronabesmetting. We vermoeden dat dit zeker niet de laatste zal zijn. Tegenstander DWO kwam al tweemaal in actie en deed dat met verve. Zowel VVC als Nieuwkoop werden aan de kant gezet en tegen TAVV kunnen ze laten zien of de gedeelde koppositie in hun bezit kan blijven. Voor TAVV is het zaak om te winnen, waardoor het enigszins in het spoor van de koplopers blijft. Met de wedstrijd van drie dagen later in het achterhoofd hoopt met natuurlijk op een eenvoudige overwinning om in de tweede helft een aantal spelers rust te kunnen geven. Toch hoeft Dennis Tijssen daar met zijn ploeg niet op te rekenen. Desondanks denken wij wel dat de punten op Sportpark Aardam West blijven, maar gemakkelijk zal het niet worden. Mede dankzij de eerste competitietreffer van Robin van Koert gaat het met een nipte overwinning aan de haal.
Poule tip: 2-1

Linschoten – Zevenhoven
Twee gespeeld, zes punten, acht doelpunten voor en nul doelpunten tegen. Zevenhoven is uitstekend aan de competitie gestart, maar daarbij moet wel aangetekend worden dat het vorige week nauwelijks tegenstand kreeg tegen Alphense Boys. Ook Linschoten kwam al in actie tegen de Alphenaren, hadden daarin iets meer moeite dan Zevenhoven, maar pakten wel de drie punten. Ook speelden ze al tegen Zwammerdam. Waar Zevenhoven in de slotfase won, ging Linschoten juist onderuit. Nu mogen beide ploegen op Sportpark Rapijnen laten zien hoe de werkelijke verhoudingen liggen. Linschoten is al jarenlang een middenmoter in de vierde klasse B, maar weet regelmatig voor een stuntje te zorgen. Aan Zevenhoven de taak om het niet zover te laten komen. De ploeg van Chris Snatersen is het aan zijn stand verplicht om de drie punten mee te nemen. In het verleden had men nog wel eens moeite om het spel te maken tegen ploegen als Linschoten, maar de ploeg is dusdanig sterker geworden waardoor dit nu geen probleem zo moeten zijn en we rekenen dan ook op een overwinning voor de geelhemden.
Poule tip: 1-3

Siveo ’60 – NSV’46
De laatste keer dat dit affiche op het programma stond werd de wedstrijd afgewerkt in de stromende regen en zoals het er nu uitziet krijgen we een herhaling van dit tafereel. Voor NSV’46 is te hopen dat het eindresultaat nu wel anders is na negentig minuten voetbal want in december werd er in Zegveld met 2-1 verloren. De Noordenaren lieten zich na een goede openingsfase op alle fronten aftroeven en verloren terecht. Het leek per regendruppel minder te gaan, terwijl de weersomstandigheden de thuisploeg juist kracht bezorgde. Op het natte veld zochten zij meer en meer de duels op en dit betaalde zich uit. NSV’46 zal hier van geleerd hebben en wij verwachten dan ook dat zij wederom drijfnat maar met drie punten Zegveld verlaten…
Poule tip: 1-2

Sportief – Alphense Boys
Cor Stoof zal na de slechte seizoensstart met een glimlach op het gelaat hebben vooruit geblikt toen hij zag dat de eerstvolgende tegenstander Alphense Boys betreft. En dit is opmerkelijk te noemen want afgelopen seizoen werd er tijdens de allereerste wedstrijd van het seizoen in Alphen aan den Rijn met maar liefst 10-0 verloren. Maar hoe anders hangt de vlag er nu voor. Beide ploegen staan nog op nul punten en van Alphense Boys wordt dit seizoen geen rol van betekenis verwacht. Sterker nog, het zal niemand verbazen wanneer dit veredelde JO19-2 team vroegtijdig de competitie verlaat. Een prima tegenstander dus voor Sportief om van die hatelijke nul af te komen en aan het vertrouwen te werken. Er is immers ook nog niet één keer gescoord door “The Green-White Army”. Hier gaat zaterdag gegarandeerd verandering in komen.
Poule tip: 5-0 

Foreholte – Altior
Altior gaat op bezoek in Voorhout proberen de kater van de wedstrijd tegen DOSR van zich af te spelen. Er zal een hoop beter moeten voor de mannen van Arjan van der Laan wil het nu wel een resultaat boeken. Het positiespel zal beter moet wil het tot kansen komen want dit was tegen de fysieke Roelofarendsveners wel heel pover en inspiratieloos. Hopelijk krijgt Ed van der Weijden weer een positie in de voorste linie toebedeeld zoadat hij kan doen waar hij goed in is. Ook achterin zal het beter moeten, dat oogt allemaal niet zo zeker en zeer onrustig. Foreholte is de competitie ook niet denderend gestart en heeft na twee speelrondes ook slechts één puntje. Vorig seizoen ontmoette beide teams elkaar op een geheel ander moment: Foreholte was de nummer twee van de ranglijst waar Altior nog wachtte op zijn eerste overwinning. En die kwam er. De oranjehemden wonnen op eigen veld geheel terecht met 2-0. Voor komende krachtmeting houden wij het op een gelijkspelletje.
Poule tip: 1-1

Nicolaas Boys – ODB
Scoren was – zoals wel vaker – het probleem bij Nicolaas Boys in de uitwedstrijd tegen WVC. Een week eerder liet men nog wel viermaal het net bollen. Tegenstander ODB verloor juist de eerste wedstrijd, maar herstelde zich een week later. Beide ploegen lijken op voorhand aan elkaar gewaagd met drie punten uit twee wedstrijden en een vergelijkbaar doelsaldo. Anderhalf seizoen geleden troffen beide ploegen elkaar voor het laatst, toen in de nacompetitie waarbij het duel in de verlenging bij een 2-2 stand vanwege een grimmige sfeer werd gestaakt. In het uitgespeelde restant kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en bleken de bezoekers uit Den Haag het koelste vanaf elf meter. Voor een ieder met een groen-zwart is het te hopen dat men ook zondag het hoofd koel weet te houden, dat het langs de lijn rustig blijft en de drie punten bijgeschreven kunnen worden.
Poule tip: 2-1

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Aarlanderveen – CVC Reeuwijk, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar

Gerald van der Klok blikt vooruit op Aarlanderveen – CVC Reeuwijk

Dit weekend (3 en 4 oktober) in “Aanvallen & Verdedigen”