Voorbeschouwing Nicolaas Boys – RKDES

Nieuwveen | Wat was de ontlading groot afgelopen zondag in Zoeterwoude in blessuretijd toen ‘gouwe ouwe’ Menno Moerdijk de bevrijdende 0-1 voor Nicolaas Boys op het bord bracht in de wedstrijd tegen SJZ. Hierdoor heeft Nicolaas Boys alles weer in eigen hand in een nieuw te vormen competitie waarin iedereen weer op nul punten begint, in een serie van elf speelronden…

Nieuwe ronde dus nieuwe kansen voor de formatie van Dijar Kasim. De groen-zwarten beginnen de nieuwe reeks met een thuiswedstrijd tegen een oude bekende: RKDES. De ploeg uit Kudelstaart wist in de allereerste ronde van de ‘oude’ competitie met 0-2 te winnen van de Nieuwveners en wordt gezien als een sterke ploeg. Een jong en dynamisch gezelschap dat al snel wist dat het in deze competitie terecht zou komen…

Vorig seizoen ontmoetten de twee elkaar ook al, maar toen waren de marges meer in het voordeel van de Nieuwveners. Uit werd het 1-2 dat als een ‘gestolen’ overwinning werd beschouwd. Thuis hielden de teams elkaar in evenwicht (1-1) zodat ook nu alle denkbare scenario’s uit de kast gehaald kunnen worden. Niets is dan ook zeker. Zelfs in die eerdere competitie eindigde beide ploegen op vijfentwintig punten uit veertien duels. Het krachtsverschil zal dan ook zeer gering zijn.

Voor de volledigheid belichten we deze competitie en zijn er de volgende mogelijkheden:

De kampioen en de nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor de tweede klasse. De nummers drie, vier en vijf spelen nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse. De nummers zes tot en met tien zijn volgend jaar verzekerd van een plek in de derde klasse. Tenslotte spelen de nummers elf en twaalf voor lijfsbehoud om niet af te zakken richting de vierde klasse.

De deelnemende ploegen aan deze competitie zijn naast het al genoemde Nicolaas Boys en RKDES, ASC, DIOS, DONK, MSV ’19, Slikkerveer, Sporting Leiden, Blijdorp, HOV/DJSCR, FC IJsselmonde en Voorschoten ’97.

Programma 24 februari:
ASC – MSV ’19
DIOS – Sporting Leiden
DONK – Voorschoten ’97
FC IJsselmonde – Blijdorp
Nicolaas Boys – RKDES
Slikkerveer – HOV/DJSCR

Archieffoto: Kees Verhaar

Danny Pieterse, Altior, interview, 0172SPORT, kraakbeenschade

Kraakbeenschade betekent einde voetbalcarrière Danny Pieterse

Ludo Pistorius gaat voor TC1 en vertrekt bij SJZ