Voorbeschouwing KDO – Altior

Langeraar | Met drie afgelastingen in het wedstrijdprogramma van 20 januari is de competitie in deze tweede klasse C enigszins ontwricht. De Kwakelaars kwamen vorige week niet in actie (zij zouden het moeten opnemen tegen Laakkwartier) vanwege de weersomstandigheden. Altior beschikt over kunstgras en aangezien de sneeuw nog niet onderweg was konden zij wel hun wedstrijd afwerken. Dat pakte helaas wat minder goed uit.

Met Marco Pellegrom op de bank (zij werd daags ervoor vader) bood Altior koploper TAC ’90 knap tegenstand. Tot twintig minuten voor tijd hield het gelijke tred, maar het kon niet voorkomen dat de Hagenaars de punten meenamen richting residentie. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk, zeker gezien het feit dat de lijstaanvoerder na twaalf wedstrijden nog altijd niet heeft verloren. Altior zakte echter wél van plaats vier naar plek zes in de tussenstand.

Juist in dat gebied vinden we KDO terug. Vóór de kerst wisten zij ONA te verslaan en sloten zij weer aan richting de ereplekken. Teylingen, Foreholte en ook nog Altior spelen voor die vierde plaats. Eigenlijk hangt Laakkwartier er ook nog aan, maar die moeten dus nog inhalen tegen KDO. De winnaar van die wedstrijd voegt zich definitief in het rijtje kanshebbers.

Dan deze wedstrijd: Altior heeft de twaalf wedstrijden eerlijk verdeeld over zes winstpartijen en zes verliesbeurten. Een gelijkspelletje heeft er nog niet ingezeten bij de mannen van Van den Bosch. Wellicht is dit de eerste van dit seizoen, ook al heeft KDO slechts twee remises toegestaan. De mannen uit De Kwakel zijn licht favoriet, maar dat zegt feitelijk bitter weinig. Als Altior uitgaat van eigen kracht, hebben zij wel degelijk kans om hier de volle buit weg te kapen.

Foto: Kees Verhaar (archief)

0172SPORT, afgelasting

Winterweer zorgt voor afgelastingen op zaterdag, voor zondag nog hoop

Voorbeschouwing Sporting Leiden – Nicolaas Boys