0172SPORT-beweegtuin

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Advertorial | Nieuwkoop, beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slecht vier van de tien volwassenen voldoet aan de nieuwe beweegrichtlijn.

Uit recent leefstijlonderzoek blijkt dat slechts minder dan de helft van de Nederlanders voldoende beweegt en voldoen aan de normen uit de beweegrichtlijn van de gezondheidsraad 2018. Volgens deze richtlijn moeten volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief bewegen. Daarnaast blijken de gevolgen van veel en langdurig zitten ook schadelijk te zijn en dit wordt door een ongezonde leefstijl nog verder verergerd.

Dit alles blijkt uit het recente rapport leefstijlmonitor van het Centraal Bureau Statistiek. In het onderzoek gaf 68% van de ondervraagden aan voldoende te bewegen. In werkelijkheid blijkt dat bij volwassenen slechts 36% van de mannen en 47% van de vrouwen voldoen aan de beweegrichtlijn van 2018.

Meer bewegen, minder zitten en minder zitten verkleint de kans op het krijgen van allerlei chronische aandoeningen zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Kortom, redenen genoeg om meer in beweging te komen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen er de voorkeur aan geven dichtbij huis te sporten/bewegen. Gelukkig is dit in de Gemeente Nieuwkoop op veel plaatsen mogelijk, zoals bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid. Daar bent u verzekerd van een goede begeleiding afgestemd op uw mogelijkheden. Dit kan in de reguliere FysioSportgroepen maar er zijn ook speciale groepen voor senioren en voor mensen met een chronische ziekte.

Sport u liever buiten dan kunt u terecht in de Beweegtuingroep op de maandagochtend of bij het Sportief Wandelen. Daarnaast kunt u terecht bij FysioSport in het zwembad of bij de NeuroFitGym in de Steupel. Dus, kom in beweging en geef u nu op!

Neem contact op met Bakker & De Vos via T: 0172-575261 of mail naar info@bakkerendevos.nl Uiteraard kunt u ook even binnenlopen op de Vijverhof 1 in Nieuwkoop.

TAVV wint nuttig oefenpotje tegen Zevenhoven

0172SPORT, Roos den Besten, Iris Sassen, Twirl

Regio presteert uitstekend tijdens NK Twirlen