Voetbal en wielrennen bij De Kale Kenners op vrijdagavond 16 oktober

Ter Aar | Ondanks de lockdown voor de amateursporters gaan De Kale Kenners door met hun uitzendingen op de vrijdagavond, eens per twee weken. Echter zullen de heren slechts één gast per uur kunnen ontvangen, zoals de regels dit voorschrijven. Met die restrictie kan er in ieder geval een programma worden gemaakt door het troika Leliveld, Van Vliet en Van der Voort op RTV Hollands Midden….

Gast van het eerste uur is verdediger Chiel Konings van TAVV. De linksachter geeft zijn visie over de moeizame start van zijn club en het ontbreken van geluk in bepaalde momenten. Daar waar alles van een leien dakje leek te gaan in het vorige seizoen zit het nu wat meer tegen. We gaan met hem onder meer op zoek naar de oorzaken hiervan en spreken met hem over zijn eigen rol binnen het team, de algehele verwachtingen van dit nu al rommelige seizoen en uiteraard alles wat er verder ter tafel komt. De derby tegen Aarlanderveen stond op het programma, maar deze wordt dus tot nader order uitgesteld….

Het tweede uur gaan de heren de baan op. De wielerbaan wel te verstaan. Met de uit Zevenhoven afkomstige Daan Kool gaan we dieper in op deze tak van sport, waarin Nederland uiterst succesvol is de laatste jaren. Kool heeft de keuze gemaakt om vol voor de baan te gaan, daar waar hij ook een verdienstelijke schaatser en wegwielrenner bleek te zijn. We praten met hem over zijn ontwikkeling als sporter en zijn reuze benieuwd over de ins en outs van deze boeiende tak van het fietsen. Waar ligt zijn plafond en waar liggen zijn ambities? Na 20.00 uur gaan we op zoek naar die antwoorden.

De Kale Kenners zijn vanaf 19.00 uur te beluisteren op RTV Hollands Midden, te vinden op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 1918 (radiokanaal). Uiteraard is alles ook te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl.

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Terug bij af

Zilveren medaille voor Daan Kool op EK baanwielrennen