Tweede districtswedstrijd Advendo turnsters

Amsterdam | Zaterdag 11 januari deden Marijn v/d Berg, Isa Koopman, Anna van Elteren, Tara Verdel, Senna Heuzen, Zahra Ruiter en Verena van Haaften mee aan de districtswedstrijd in de categorie Jeugd 2 F en Junior E in Amsterdam.

Van den Berg mocht meteen in de eerste wedstrijdronde aan de bak. Ze liet een hele mooie brugoefening zien, waarvoor ze verdiend de eerste plaats haalde. Bij de balk moest ze helaas de balk twee keer verlaten. Gelukkig liet ze een goede vloeroefening zien en een mooie sprong, waardoor ze een zesde plaats haalde. Of dit voldoende is voor een plek in de districtsfinale horen we nog. In ieder geval mag ze zondag 14 juni deelnemen aan de toestelfinale brug.

In de tweede ronde turnden alle andere meiden. Verdeeld over twee banen mochten ze starten op balk. Helaas liep de balkoefening bij Van Elteren niet lekker en viel ze er een aantal keer af. Bij de andere turnsters ook hier en daar een val, maar ook mooie oefeningen. Ruiter behaalde een vierde plaats op balk.

Op de vloer lieten ze allen goede oefeningen zien. De punten lagen allemaal dicht bij elkaar.
Op sprong lieten de meeste turnsters een overslag zien. De overslag van Koopman was keurig en ze kreeg daarvoor een 10,6 wat goed bleek voor een zesde plaats. Van Haaften en Ruiter sprongen een tweede (andere) sprong voor een mogelijke toestelfinale. Van Haaften behaalde daarmee de derde plaats.

Op brug waren de oefeningen wisselend. Vooral Heuzen haalde een mooi cijfer, een 10,2 wat goed is voor de eerste plaats op brug. In baan 1 behaalde Heuze de achtste plaats, Koopman werd negentiende en Van Elteren eenentwintigste. In baan 2 werd Ruiter zevende, Van Haaften tiende en Verdel veertiende. Wie er door zijn naar de districtsfinale op zaterdag 13 juni is nog niet duidelijk, we hopen dat gauw te horen. We gaan er vanuit dat in ieder geval Heuzen deel mag nemen aan de toestelfinale brug op zondag 14 juni. Hopelijk komen daar nog een paar turnsters op de andere toestellen bij.

Nieuw tijdens Sportverkiezing Nieuwkoop: de Waarderingsprijs

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De Blauwe Jurk