Twee doelpogingen doen TAVV de das om

Ter Aar | De eerder vastgestelde wedstrijd van zaterdag 3 oktober is uiteindelijk gespeeld op dinsdagavond 13 oktober. In een kille ambiance – vanwege de opgelegde maatregelen -ontving TAVV koploper DWO, dat nog zonder puntenverlies was na drie speelronden.

TAVV hield in de beginfase veel mensen achter de bal en probeerde op deze wijze met name de snelheid voorin te neutraliseren bij de tegenstander. Dat pakte goed uit. In de omschakeling probeerden de Aardammers hun vleugels zo snel mogelijk aan te spelen en zo gevaar te stichten. Beide ploegen kregen een hoekschop, overigens zonder dat dit gevaar opleverde voor beide doelen.

De eerste aanvallende impulsen kwamen van TAVV na een goede combinatie tussen Van Koert en Van der Hout, maar tot een doelpoging kwam dit niet. In de zestiende minuut leverde een combinatie meer succes op. Lyndon de Bruijn werd prachtig weggestoken vanaf het middenveld en bleef met zijn lichaam tussen verdediger en de bal. Een onvermijdelijke confrontatie was het gevolg, waarna de slimme spits gretig naar de grond ging. De toegekende strafschop werd door Nick Straver feilloos ingeschoten: 1-0.

‘Twee schoten op doel en je verliest hem gewoon’

Chiel Konings | Linksback TAVV

Daarna nam gaandeweg DWO het initiatief in de wedstrijd over. Echter bleef TAVV prima staan in de organisatie en leek er geen vuiltje aan de lucht. Een dieptepass vanuit de Zoetermeerse defensie bracht doelman Piket in verlegenheid. Hij werkte de bal onvoldoende weg, waardoor Kevin Cameron namens DWO de bal in het lege doel kon deponeren: 1-1.
Na deze goal herpakte TAVV zich enigszins, met een kopkans van Van Koert (net over) en een indraaiende vrije trap van Konings vanaf rechts. Deze leverden niet het gewenste effect op, waardoor beide teams volledig in evenwicht de thee opzochten.

Na de rust bracht DWO drie verse krachten in, die het elftal voorzagen van nieuwe impulsen. Qua veldspel leken de Zoetermeerders gemakkelijker te voetballen dan hun tegenstander, maar eigenlijk waren de Ter Aarders ogenschijnlijk gevaarlijker. Een vrije trap van Van Koert smoorde in de zestien. In het vervolg daarvan ontstond er een enorme schietkans, maar twee spelers van de blauwwitten liepen elkaar in de weg. Al pratende richting de foutloos fluitende Manuel Lopes uit Rotterdam bleven de Zoetermeerders volharden in het loeren op kansen binnen de ontstane ruimtes. Die werden zichtbaar groter. De donkerblauwen kregen overwicht op het middenveld met name door een sterk spelende Riley. Hij was het ook die de aanval inleidde. De steekpass die volgde was aan Cameron besteed: 1-2.

TAVV ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker, zonder dat het aanvallend zijn tanden kon laten zien. Sterker nog: De beste kans in de slotfase was voor DWO, maar aanvoerder Van Hek schoot in kansrijke positie naast het bijna verlaten doel. Met wat opportunisme werd getracht de vijandelijke stellingen onder vuur te nemen. Die pogingen bleken echter vruchteloos, waardoor DWO zich nu alleen koploper mag noemen en TAVV dus nog altijd wacht op zijn eerste driepunter van dit seizoen.

Linksachter Konings vatte het na het verlaten van het veld kort – maar zó waar – samen: ‘Twee schoten op doel en je verliest hem gewoon.’ Het zegt alles over de wedstrijd en over het machteloze gevoel dat vooral overheerste in het Ter Aarse kamp. Gelukkig voor hen krijgen zij de gelegenheid om de hoofden leeg te maken, de kleine pijntjes te laten helen en de geblesseerden te laten herstellen. Het seizoen duurt immers nog lang, héél lang vrezen wij met zijn allen….

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Thomas Piket; Luke van Veen, Jesse Modderaar, Yannick Otto ©, Chiel Konings; Nick Straver, Dorus Boddeke, Mike Keijzer; Lyndon de Bruijn; Robin van Koert (62. Donny van der Neut), Eric van den Hout

0172SPORT, Amateurvoetbal, Coronavirus, afgelasting

Amateursportwedstrijden minimaal 4 weken stilgelegd, 3 derby’s uitgesteld

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Terug bij af