TAVV slaat opnieuw in slotfase toe en plaatst zich voor finale nacompetitie

Zoetermeer | Net als in de eerste ronde van de nacompetitie heeft TAVV ook een ronde later in de slotfase toegeslagen. Clubtopscorer Eric van der Hout, die tot dat moment totaal niet in de wedstrijd zat, liet in de allerlaatste minuut het sportpark van DWO ontploffen toen hij met een fraai afstandsschot vanaf de rand van de zestienmeter voor de winnende treffer zorgde.

TAVV kende in DWO een lastige tegenstander, de thuisploeg was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch was het TAVV dat in de zevenendertigste minuut van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong kwam. Een overtreding op Donny van der Neut werd bestraft met een penalty. Ditmaal ging niet Chiel Konings of Yannick Otto achter de bal staan, maar Robin van Koert. En ook hij liet zien op het juiste moment koelbloeding te blijven: 0-1. TAVV kon echter maar kort van deze voorsprong genieten, want drie minuten later ging hij ook aan de andere kant op de stip na een overtreding van doelman Rodney Pater. Aanvaller Chadion Melfor, de grote uitblinker aan DWO-zijde, gaf Pater vervolgens het nakijken, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de rust opzochten.

‘Het was een erg zware pot, waarbij wij misschien wel een beetje tegen de verhouding in hebben gewonnen gezien het spelbeeld’

Jeffrey Pieterse | Middenvelder TAVV

In de tweede helft kon het alle kanten op, waarbij DWO wel de gevaarlijkste partij was. De thuisploeg liet zien over veel individuele kwaliteiten te beschikken, maar het ervaren collectief van TAVV gaf nauwelijks iets weg en hoopte vooral op het juiste moment toe te slaan. En dat moment kwam er vlak voor tijd toen Van der Hout de bal ineens voor zijn voeten krijg en daarmee zijn ploeg naar de finale van de nacompetitie schoot.

Sebas van der Voorn was na afloop door het dolle van vreugde. ‘Het was wederom een leuk pot om te spelen. Ondanks de dinsdagavond waren er weer veel supporters, vuurwerk en een goede sfeer. De wedstrijd kon echt alle kanten op, waarbij Rodney ons nog een keer goed op de been hield met een gruwelijke redding.’

Invaller Jeffrey Pieterse vond dat zijn ploeg vooral de meeste gelukkige was. ‘Het was een erg zware pot, waarbij wij misschien wel een beetje tegen de verhouding in hebben gewonnen gezien het spelbeeld. Ze hadden veel mogelijkheden, maar weinig rendement. Gelukkig scoren we in de laatste minuut door een wereldgoal van Eric, dat is het enige dat telt.’

‘Eric werd op het goede moment wakker, want tot de goal deed hij werkelijk niks goed, haha!’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Aanvoerder Lars van der Pijl sloot zich daarbij aan. ‘Eric werd op het goede moment wakker, want tot de goal deed hij werkelijk niks goed, haha! Maar dit zijn wel de wedstrijden van het jaar. Heerlijk met een beetje sfeer langs de lijn.’ Overigens moest Van der Pijl zich na de rust laten vervangen met opnieuw enkelklachten, waar hij zichtbaar van baalde. ‘Zeventig minuten was er niks aan de hand, ik speelde volledig ingetapet, maar toch ging ik er weer doorheen…’

TAVV zal aanstaande zaterdag in de finale aantreden tegen FC Oudewater, een ploeg die men dit seizoen al eerder trof in de competitie. De wedstrijd begint om 14:30 uur en wordt op neutraal terrein bij VV Alphia afgewerkt. De winnaar van dit duel mag zich volgend seizoen tweedeklasser noemen, voor de verliezer wacht er nog een herkansing.

Rodney Pater; Jesse Modderaar, Lars van der Pijl © (Luke van Veen), Yannick Otto, Chiel Konings; Bjorn Valentijn (Kevin van Wijk), Sebas van der Voorn (Jeffrey Pieterse), Randy Verwoerd, Donny van der Neut (Roel Vogel); Robin van Koert, Eric van der Hout