TAVV geeft overwinning in slotminuut uit handen

Ter Aar | TAVV heeft zichzelf tekortgedaan met een 3-3 gelijkspel tegen buurman Alphia. Lange tijd was er niets aan de hand voor de ploeg van Dennis Tijssen, totdat de bezoekers in de laatste minuut vanaf de penaltystip langszij kwamen.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. TAVV tikte Alphia van het kastje naar de muur en stond dankzij twee treffers van Yassine El Mariami al na twintig minuten op een verdiende 2-0 voorsprong. Vooral zijn eerste doelpunt was van ongekende schoonheid, zijn verwoestende uithaal vanaf twintig meter sloeg als een granaat binnen. Tien minuten later was El Mariami het eindstation na een mooie aanval over meerdere schijven. Daarna vergat TAVV zichzelf te belonen met een derde treffer en liet het de bezoekers in de wedstrijd.

‘Na de rust stond het als een kaartenhuis in elkaar’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Na de rust veranderde langzamerhand het spelbeeld. Alphia kreeg steeds meer grip op TAVV en halverwege de tweede helft viel zelfs de aansluitingstreffer. Een corner van de oranjehemden werd door de verdediging van TAVV slecht uitgewerkt en daar wist Jordy Wentink van te profiteren: 2-1. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer. In eerste instantie kwam TAVV nog goed weg met een afgekeurde treffer, maar een kwartier voor tijd werd het alsnog 2-2. Opnieuw was Wentink de gevierde man.

TAVV gooide er weer een schepje bovenop en in de tweeëntachtigste minuut leek het alsnog de overwinning over de streep te trekken. Centrale verdediger Yannick Otto verschalkte doelman Boas Vet met een vrije trap. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kregen de blauw-witten alsnog de deksel op de neus. Een overtreding op de debuterende Anthony Blokland werd bestraft met penalty, welke door Marwan Fennich onberispelijk in de touwen werd geschoten: 3-3.

Met dit gelijke spel schieten beide ploegen weinig op, maar vooral bij TAVV was de teleurstelling groot. Aanvoerder Lars van der Pijl over alweer het vierde gelijkspel: ‘In de eerste helft speelden we een heel matig Alphia helemaal zoek. Na de rust stort het het als een kaartenhuis in en krijgen we niet echt meer grip op de wedstrijd. Zij pasten de speelstijl wat aan en wij zijn dan heel beperkt in staat om ons daar tegen te verzetten. Ook worden we aan de bal veel te onrustig, wat echt helemaal nergens voor nodig is. Het verval in de tweede helft is veel te groot en misschien moeten we daarom wel concluderen dat we op dit moment niet meer dan een middenmoter zijn.’