TAVV blameert zich tegen hekkensluiter VVC

Nieuw-Vennep | Met twee indrukwekkende overwinningen op zak ging TAVV op bezoek bij FC VVC, de rode lantaarndrager in de derde klasse A met slechts één schamel punt uit elf wedstrijden. Er werd dan ook vooral gespeculeerd hoe groot de overwinning van de Ter Aarders zou worden, het werd uiteindelijk een scenario waar vrijwel niemand rekening mee had gehouden…

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week was Randy Verwoerd teruggekeerd in de basiself, hij verving de wintersportende Chiel Konings. Ook aanvoerder Lars van der Pijl stond dit weekend op de latten. TAVV begon op een erbarmelijke grasmat goed aan de wedstrijd en kreeg binnen twintig minuten al drie 100% kansen. Eric van der Hout, die de afgelopen weken zo makkelijk scoorde, Randy Verwoerd en Robin van Koert hadden het vizier echter nog niet op scherp staan. Uiteindelijk werd met een brilstand de rust bereikt, ondanks dat het eenrichtingsverkeer richting het doel van VVC was.

‘Ik heb nog nooit tegen zo’n slechte ploeg gespeeld, het leek het zesde wel’

Sebastiaan van der Voorn | Verdediger TAVV

Ook in de tweede helft was TAVV de bovenliggende partij en daarin was men vooral op zoek naar de bevrijdende openingstreffer. Echter begon de ploeg van Dennis Tijssen steeds meer tegen zichzelf te voetballen en bleef het doelpunt uit. Hierdoor werd er in Nieuw-Vennep duur puntverlies geleden en het tweede punt van de competitie werd door de thuisploeg dan ook gevierd als een kampioenschap.

Sebastiaan van der Voorn, die vorige week nog een aantal loftrompetten had afgestoken, had na afloop een harde constatering. ‘Ik heb nog nooit tegen zo’n slechte ploeg gespeeld. We hebben werkelijk waar negentig minuten de bal gehad. Die gasten hebben echt helemaal niks gecreëerd en konden de bal geen eens naar elkaar overspelen. Als ik bij dat team had gezeten was ik direct gestopt, het leek wel het zesde van VVC. We hadden de eerste helft gewoon met 0-2 voor moeten staan en daarna speelden we vooral tegen onszelf. Je weet dat het dan zo’n middag gaat worden als je ze zelf niet maakt. Van tevoren weet je eigenlijk al dat je alleen maar kan verliezen van jezelf en dat is vandaag dus gebeurd. We verkloten gewoon onze twee winstpartijen van de afgelopen weken. Het enige positieve was het weer vandaag.’

Door dit pijnlijke puntverlies moet TAVV voorlopig een pas op de plaats maken en heeft het de aansluiting met de top-4 voorlopig verloren. Volgende week kan men zich revancheren thuis tegen Lugdunum, een ploeg die na de winterstop alleen nog maar verloren heeft en de laatste twee wedstrijden zelfs met grote cijfers.