Sportief strikt Jan Wouters als nieuwe trainer voor komend seizoen

Woerdense Verlaat | In Woerdens Verlaat dachten ze tijdig een opvolger gevonden te hebben voor de vroegtijdig vertrokken Johan Peper. Maar niets bleek minder waar. Evert van der Laan de Vries meldde zich, na zijn aanstelling, uiteindelijk toch af en zodoende mocht het bestuur van Sportief wederom op zoek naar een geschikte oefenmeester. Met de komst van de ervaren Jan Wouters heeft ‘The Green-White Army’ uiteindelijk toch de gewenste kandidaat binnen weten te halen.

“Als een club als Sportief mij hiervoor belt hoef ik daar niet lang over na te denken, zeker niet als ze in nood verkeren, natuurlijk kom ik ze dan helpen.” Jan Wouters, oud-voetballer van Zevenhoven en ARC, en oud-trainer van Altior (in twee verschillende periodes), Nicolaas Boys, Bodegraven, ESTO en Kickers ’69 is blij met zijn onverwachte uitdaging. Voor de inmiddels 60-jarige oefenmeester is het alweer vijf seizoenen geleden dat hij aan het roer stond van een hoofdmacht maar hij stond in die tussentijd nooit stil. “Dat voetbalhart klopt nou eenmaal altijd, vorig seizoen heb ik bijvoorbeeld nog de dames van Zevenhoven getraind.”

“Ik had niet lang nodig en ben eigenlijk heel enthousiast om te gaan starten. Alle randvoorwaarden zijn daar echt goed geregeld.”

Jan Wouters over zijn aanstelling bij Sportief

En nu dus Sportief, waar Wouters goede gesprekken voerde met onder andere Olaf en Cock Wens. “Wat die mannen doen voor het eerste elftal, dat is echt geweldig. Met Olaf heb ik nog in de klas gezeten trouwens, we kennen elkaar lang, spreken elkaar zo af en toe, dus dat praat makkelijk. Ik had niet lang nodig, ben eigenlijk heel enthousiast om te gaan starten. Vergis je niet, alle randvoorwaarden zijn daar echt goed geregeld. Daar wordt je niet alleen als trainer maar ook als speler vrolijk van natuurlijk.”

Op de vraag met welke sportieve doelstelling Wouters afreist naar Sportief is hij duidelijk. “Vraag mij over een maand wat ongeveer het niveau is van ons ten opzichte van de rest, want dat weet ik niet. Wat ik wel durf te zeggen is dat ik met deze ploeg voor een periode ga. Natuurlijk zijn we scorend vermogen kwijt geraakt, dat zal allemaal wel, maar dan kruipt er vaak wel weer een nieuwe speler uit z’n schulp. En iedereen die mij kent weet dat ik wil presteren, dus nogmaals, we gaan voor die periode, waarom zou het niet lukken?”

De ambitieuze Jan Wouters is inmiddels begonnen aan zijn klus en mag het zaterdag gaan opnemen tegen buurman Siveo ’60. Op 23 september start Sportief de competitie met een zware uitwedstrijd bij WDS.

Foto Olaf Wens: Jan Wouters met voorzitter Wilco Griffioen

Nieuwkoop krijgt les in effectiviteit van Nieuwerkerk

Contributieverlaging voor de jeugd van Nicolaas Boys