Sportief maakt wederom prima indruk in Nieuwe-Tonge

Nieuwe-Tonge | Sportief moest bijna honderd kilometer afleggen voor een potje bekervoetbal maar dit liet men zich niet weerhouden om met de juiste intenties op pad te gaan. In de gemeente Goeree-Overflakkee werd een knappe en ruime overwinning behaald door de ploeg van Cor Stoof.

De eerste helft was gelijk opgaand waar Sportief het spel bepaalde. Er waren wat speldenprikjes van beide kanten maar men moest tot de laatste minuten wachten tot het net daadwerkelijk bolde. Eerst was het Sven van Oudenallen die de ban wist te breken toen hij in een duel met de uitkomende keeper van NTVV net iets eerder bij de bal was. Beide spelers bleven na de onvermijdelijke botsing liggen maar konden gelukkig verder.
Na de blessurebehandeling verdubbelde Justin Verkerk de score, na voorbereidend werk van Stijn Molenaar. Zo zocht men met een comfortabele tussenstand de kleedkamer op.

Ook na rust was Sportief snel trefzeker en nu was het Joël Verkerk die de bal mocht intikken. Even leken de bezoekers gemakzuchtig te worden want men liet NTVV door tweemaal knullig balverlies terug in de wedstrijd komen. Tien minuten lang was Sportief het volledig kwijt en hing de gelijkmaker in de lucht. Een kwartier was de thuisploeg te druk met het aanvechten van een beslissing van de leidsman en hier profiteerde Sportief optimaal van. Florian van Nieuwkoop nam de bal snel en Quinten Langelaan maakte aan alle onzekerheid een einde en zodoende kon met de eerste drie punten in de tas beginnen aan de honderd kilometer lange terugreis.

Foto: Archieffoto Gerard Haak

Slordig Nieuwkoop vergeet versnelling bij te schakelen

Ruime zeges voor Aarlanderveen en Zevenhoven, TAVV en Nicolaas Boys onderuit