Slappe tweede helft breekt TAVV op bij Alphia

Alphen aan den Rijn | Tweeënhalve week geleden kwam TAVV voor het laatst in actie tijdens de openingswedstrijd tegen FC Oegstgeest, welke teleurstellend met 3-3 werd gelijk gespeeld. Daarna volgde afgelastingen tegen Alphia en DWO door positieve coronabesmettingen. Dinsdagavond kon de wedstrijd tegen Alphia alsnog gespeeld worden, maar na afloop waren de druiven zuur (3-1).

TAVV-trainer Dennis Tijssen sprak van een behoorlijke eerste helft. ‘Tot de 0-1 was er niets aan de hand. We hadden het betere van het spel, waren de bovenliggende partij en creëerden een aantal goede kansen.’ In de veertigste minuut kwam TAVV dan ook verdiend aan de leiding door een treffer van Robin van Koert, zijn eerste competitiedoelpunt in het wit-blauw (overigens speelde men gisteren in het gele uittenue). Eric van den Hout (schot op de paal) en Nick Straver hadden daarvoor al goede mogelijkheden op de openingstreffer gehad. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg langszij. Een corner werd niet goed weggewerkt, waardoor hij in de kluts voor de voeten van Vincent Hoogervorst terecht kwam: 1-1.

‘We zitten natuurlijk nog niet in een ritme en hadden ons een andere start van de competitie voorgesteld’

Dennis Tijssen | Trainer TAVV

Tijssen: ‘We begonnen daarna heel slap aan de tweede helft, vergeten onze afspraken na te komen en lopen uit de organisatie. In tien minuten tijd geven we twee doelpunten weg. Het laatste half uur proberen we daarna anders in te vullen door de formatie iets anders neer te zetten, maar dit pakte niet zoals gewenst uit. Voorin raakten we te snel de bal kwijt. Uiteindelijk hebben we toen meer tegen onszelf gespeeld en nauwelijks meer kansen gehad. Op basis van de tweede helft heeft Alphia dan ook terecht gewonnen.’

Ondanks de 3-1 nederlaag zocht de oefenmeester niet naar excuses. Door uiteenlopende redenen ontbrak een groot deel van de selectie en door de positieve coronabesmettingen heeft zijn ploeg ook minder kunnen trainen. ‘Natuurlijk misten we een aantal spelers, maar daar ga ik me niet achter verschuilen. Op één wisselspeler na is iedereen onderdeel van de A-selectie. Ook conditioneel had ik er niks op aan te merken. Ik vind het vooral opmerkelijk dat we in de tweede helft zo ver terugvallen. Hier moeten we dus mee aan de slag gaan, want we kunnen het wel. Het is hartstikke zonde dat dit is gebeurd. We zitten natuurlijk niet in een ritme en hadden ons een andere start van de competitie voorgesteld. De verwachtingen zijn natuurlijk hoog, vooral bij de spelers zelf, en dat vind ik ook wel mooi. We moeten in elk geval niet in de war raken en onze kop erbij houden. De selectie is kwalitatief goed genoeg om een rol van betekenis te gaan spelen.’

Rodney Pater; Luke van Veen, Randy Verwoerd ©, Jesse Modderaar, Chiel Konings; Nick Straver, Jeffrey Pieterse (65. Lars van der Pijl), Mike Keijzer (65. Lyndon de Bruijn); Dorus Boddeke (85. Sem van der Hoorn), Robin van Koert, Eric van den Hout