Seizoen van Rody Hoogendoorn ten einde na scheenbeenbreuk

Zevenhoven | Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tussen Floreant en Zevenhoven na vijfenveertig minuten gestaakt. Op slag van rust raakte doelman Rody Hoogendoorn bij een botsing met een Floreant aanvaller zwaar geblesseerd. Eerder lag de wedstrijd al tweemaal stil vanwege de weersomstandigheden, de blessure van Hoogendoorn was voor scheidsrechter Roest het moment om de wedstrijd definitief te staken.

‘De bal kwam mijn kant opgerold en door de wind rolde hij sneller dan normaal, dus ik kwam uit en wilde hem wegschieten. Een speler van Floreant zette een sliding in, en ik schoot de bal tegen hem aan en raakte daarna met mijn scheen de onderkant van zijn voet’, aldus de onfortuinlijke sluitpost van Zevenhoven.

‘Het was best gezellig in het ziekenhuis, want ik lag samen met de keeper van Koudekerk’

Rody Hoogendoorn | Doelman Zevenhoven

Sinds maandagmiddag is de 27-jarige Hoogendoorn weer thuis. ‘Het is fijn om weer thuis te zijn en naar omstandigheden gaat het goed met me. Overigens was het best gezellig in het ziekenhuis, want ik lag samen met de keeper van Koudekerk (Tony van Ooi, red.). Ook hij brak zaterdag tijdens de wedstrijd zijn scheenbeen. Hij had dezelfde soort breuk, alleen moest ik zaterdag al direct in het ziekenhuis blijven doordat m’n scheen en kuit opgezwollen waren. In tegenstelling tot mij mocht hij zaterdag weer naar huis en moest zich vervolgens de volgende dag weer melden in het ziekenhuis.’

Voor Hoogendoorn is zijn seizoen nu ten einde en hoogstwaarschijnlijk zal hij de rest van het seizoen onder de lat vervangen worden door Conner van Heertum.

Archieffoto Kees Verhaar. Inzet: Rody Hoogendoorn in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Football Factory.

Ed van der Weijden, Altior, 0172SPORT

Altior in rommelige wedstrijd geen moment in de problemen

Voorbeschouwing Bodegraven – Sportief