0172SPORT, Robert Swart, NSV46, Wilfred Geerlof

Robert Swart en NSV’46 vernieuwen samenwerking

Noorden | Robert Swart heeft vanmiddag een krabbel gezet onder een nieuw contract waardoor hij ook komend seizoen als hoofdverantwoordelijke voor de selectie staat bij de Noordense dorpsclub. Swart is bezig aan zijn tweede seizoen in Noorden, waar het eerste natuurlijk niet afgemaakt is. In het voor nu (hopelijk) tijdelijk stilgelegde seizoen doen de Noordenaren het onder zijn leiding toch wel verrassend goed. Na negen duels werd er slechts eenmaal verloren, van koploper en titelfavoriet SCH’44.

In een reactie laat de oefenmeester weten: ‘Ik denk dat beide partijen blij zijn. Ik heb her erg naar mijn zin in Noorden. NSV’46 is een prachtige club waarbij het werken met een fantastische selectie en technische staf vanzelf gaat.’ In de spelersgroep zit volgens Swart dan ook nog voldoende rek zowel in de breedte als in voetbaltechnische mogelijkheden.
In zijn derde seizoen zal hij de ingeslagen weg vervolgen. ‘We zijn op de goede weg natuurlijk. Wat extra focus zal komen te liggen op automatismes tussen de linie en positie in zowel balbezit als balbezit tegenstander’, aldus Swart die logischerwijs uitkijkt naar de hervatting van de competitie.

Voorzitter Wilfred Geerlof, die bij het moment van tekenen aanwezig was, vatte het kort samen: ‘Het was van onze kant geen lastige beslissing, en ook Robert wilde graag door. We staan er goed voor en zijn tevreden met elkaar. We hopen op een mooie tweede seizoenshelft en hopelijk volgend seizoen een jaar zonder onderbrekingen.’

Hopelijk wordt het seizoen ‘gewoon’ in februari hervat en kan NSV’46 een rol van betekenis spelen voor de overgebleven twee periodes.

Foto: NSV’46

Wijfje lijkt Olympische Spelen nipt te missen

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Teloorgang van een bolwerk