Oud Altior-aanvoerder Arie-Jan Lommers slachtoffer van noodlottig ongeluk met ernstige gevolgen

Alphen aan den Rijn / Langeraar |Op zondagochtend 7 maart veranderde plotsklaps het leven van voormalig Altior 1-boegbeeld Arie-Jan Lommers. Op weg naar huis van zijn wekelijkse rondje fietsen reed hij achterop een auto. Hoewel dit met een lage snelheid gebeurde, heeft dit simpele ongeluk zeer ernstige gevolgen voor hem. Arie-Jan kwam zeer ongelukkig terecht, waardoor hij een incomplete hoge dwarslaesie heeft opgelopen. Dit betekent dat hij voor een groot deel verlamd is geraakt en zal moeten leren omgaan met een leven in een rolstoel…

Arie-Jan voetbalde vanaf de D-junioren bij Altior en maakte in de A-junioren een tijdelijk uitstapje naar Ter Leede om vervolgens vanaf 1993 tot en met 2005 onafgebroken in Altior 1 te spelen. In 1996 werd Altior 1 kampioen en promoveerde naar de derde klasse na een zinderende beslissingswedstrijd tegen Alkmania (2-0). De laatste vijf jaar in Altior 1 was Arie-Jan de aanvoerder. Na zijn jaren in Altior 1, waar Arie-Jan meestal als voorstopper of verdedigende middenvelder speelde, heeft hij nog een jaar of vijftien in het vriendenelftal Altior 3 gespeeld. Hier deed de voormalig robuuste verdediger voornamelijk dienst als veel scorende spits. Tot afgelopen seizoen was Arie-Jan als oproepkracht beschikbaar voor dit team en ook trainde hij zo af en toe nog mee op donderdagavond.

Sinds het noodlottige ongeval op de Renaissancelaan in zijn woonplaats Alphen staat de wereld van Arie-Jan zijn vrouw Marion en hun drie kinderen volledig op zijn kop. Op dit moment werk hij hard aan zijn herstel in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht. Over een aantal maanden hoopt hij eindelijk weer terug naar huis te kunnen. Maar ook het leven thuis zal de nodige aanpassingen vereisen. Zijn huis zal moeten worden aangepast aan zijn nieuwe leven in een rolstoel en de potjes binnen de gemeente hiervoor zijn ontoereikend.

Crowdfundingsactie Stichting Toekomstplan Jan-Arie
Binnen de grote vriendengroep van Arie-Jan ontstond al snel het idee om een stichting op te richten om Arie-Jan en zijn gezin te ontzorgen en ondersteunen. Op 12 april 2021 is Stichting Toekomstplan Arie-Jan opgericht. De stichting heeft geen winstoogmerk en heeft als doel om geld in te zamelen (door donaties en overige initiatieven), te beheren en ter beschikking te stellen aan Arie-Jan en zijn gezin.

Als eerste willen zijn vrienden de uitbouw en de aanpassingen van de beneden verdieping realiseren. Er moet een slaapkamer en badkamer gecreëerd worden zodat dit geen beperking vormt om weer bij zijn gezin te kunnen zijn.

TAVV – Altior in teken van Arie-Jan
Op zaterdag 26 juni spelen de eerste elftallen van TAVV en Altior tegen elkaar in een vriendschappelijk duel. Op deze dag zal er extra aandacht worden besteed aan de stichting en TAVV zal een deel van de dagomzet doneren. Ook tijdens de eerste poulewedstrijd van de 0172SPORT-CUP – de zogeheten kermiswedstrijd – zal er extra aandacht gevraagd worden voor de stichting ten behoeve van de oud aanvoerder van de Langeraarders.

Wilt u ook een bijdrage doen voor dit mooie doel, of wilt u meer informatie, ga dan naar www.toekomstplanariejan.nl.

Foto: Arie-Jan en zijn kinderen poseren met Ajax-shirts voorzien van zijn favoriete rugnummer en ‘Team Dirk’ – een verwijzing naar de bijnaam van Arie-Jan. De shirts ontvingen zij van de Altior-teamgenoten waar Arie-Jan de laatste jaren mee voetbalde. ©privéfoto

Ajax komt naar TAVV

Na 37 weken rolt de bal weer; Zevenhoven en TAVV winnen