Onmachtig en onrustig Altior kansloos in streekderby

Langeraar | De eerste thuiswedstrijd is voor Altior niet geworden waar het vooraf op hoopte. Het eindresultaat zal doen vermoeden dat het hier een spannende streekderby was, het tegendeel is waar. DOSR was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en het resultaat kwam voor de bezoekers geen enkel moment in gevaar.

Altior had de intentie om de bezoekers op te jagen en snel druk op de bal te zetten. De eerste paar minuten was dit dan ook het geval maar in diezelfde minuten werd duidelijk dat dit geen haalbare kaart was. Wanneer Altior de bal veroverde raakte het dat op eenzelfde manier weer kwijt. Ook DOSR zat er bovenop en beschikte over meer fysieke kracht dan de Langeraarders.
Na een minuut of zeven deden de bezoekers voor de eerste keer van zich spreken. Een aanval over links werd vanaf randje zestien richting de verre bovenhoek verstuurd maar met een even stijlvolle als katachtige reflex wist Jeroen Sassen zijn doen schoon te houden. Een kleine twee minuten later werd de score wel geopend na een mooie aanval over wederom de linkerflank. Linksbuiten Damian Hoogenboom werd weggestoken, trok het leer voor waar collega Joey van der Geest voor verdediger Rody Blommestijn kwam en binnentikte. DORS rook bloed en hield de druk er in deze fase goed op. Een laag en verdekt schot vanaf randje zestien ging rakelings langs de paal bij Sassen en nog voordat de wedstrijdklok twintig aangaf werd de score verdubbeld. Een knullige verkeerde balaanname voorin van André Paarlberg was de opmaat voor een goed uitgevoerde counter. Daan Versluis had deze in de kiem kunnen smoren maar ging te vroeg naar het gras met een sliding en zag zijn tegenstander de bal weer in de rug leggen van rechtsback Sam van der Meer die weer moest toezien hoe zijn tegenstander een perfecte assist gaf. Dit keer was Hoogenboom het eindstation en weer was het Blommestijn die geen oog had voor de doelpuntenmaker.
De tweede goal was dan ook een opsomming van wat er misging vandaag bij Altior; Bizar veel verkeerde balaannames, veel verloren duels op het middenveld en een laatste linie dat keer op keer op inzicht werd geklopt. Tel hierbij op dat de thuisploeg in balbezit zeer onrustig was en de chaos is compleet. Een resultaat zat er geen moment in voor de ploeg van Arjan van der Laan.

Altior kwam zelf tot geen enkele kans en kon niet vermoeden dat een schotje van een meter of vijfendertig van Tom van der Weijden de enige keer zou worden dat DOSR-doelman Mike van der Poel de bal met de handen zou beroeren. Acht minuten voor rust was het bijna 0-3 toen aanvoerder Thijs Noordsij op het middenveld balverlies leed en de tegenaanval razendsnel werd uitgevoerd. De inzet werd door Blommestijn met de onderarm geblokt en waar iedereen uit Roelofarendsveen schreeuwde om een penalty wilde arbiter Gerrit Hulters van geen strafschop weten.

Na rust nam DOSR wat gas terug en liet het Altior wat komen. Zodra de voorwaartsen werden ingespeeld zat men er bovenop en stak het vaak eenvoudig het middenveld over om gevaarlijk te worden. Van der Laan had inmiddels Van der Meer naar de kant gehaald ten faveure van Sven de Regt maar de nieuwe rechtsback had het nog moeilijker dan zijn voorganger. Hij stond veelal aan de verkeerde kant te dekken en was aan de bal en bron van onrust.
Na iets meer dan een uur voetballen was daar dan ineens de eerste serieuze doelpoging van Altior. Een prima getrapte corner kwam op het hoofd van Ed van der Weijden maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald. Ook Van der Weijden kon zijn stempel niet drukken, was onzichtbaar in aanvallend opzicht dat mede kwam door de rol van middenvelder die hij kreeg toebedeeld. DOSR vond het allemaal prima en voetbalde de wedstrijd zonder moeite rustig uit en liet zien vooral op ervaring en fysiek verder te zijn dan de gastheren.
In de absolute slotfase kreeg Altior nog een strafschop nadat invaller Rick Keijzer werd gevloerd. Noordsij stuurde de Van der Poel de verkeerde hoek in en bepaalde de eindstand op 1-2. Voor een slotoffensief bleek geen tijd meer.

Altior-coach Arjan van der Laan verscheen na de wedstrijd voor onze camera, zijn reactie vind je hier.

Jeroen Sassen; Sam van der Meer (46. Sven de Regt), Stan Janssen, Rody Blommestijn, Sven van Vliet; Daan Versluis (74. Reber Taha), Ed van der Weijden, Thijs Noordsij ©; André Paarlberg, Tim Heikoop, Tom van der Weijden (68. Rick Keijzer)