NSV’46 toont karakter in nuttige oefenwedstrijd

Hazerswoude | Voor de tweede oefenwedstrijd reisde Robert Swart met zeventien man af naar zijn oude club in Hazerswoude om het aldaar op te nemen tegen de plaatselijke ‘Boys’. De vechtlust die zijn team met name in de tweede helft toonde zal de oefenmeester goed hebben gedaan.

De eerste helft startte de bezoekers – spelend in een schitterend nieuw donkerblauw uittenue -prima tegen een ploeg dat zichzelf de doelstelling ‘promotie’ opgelegd heeft in de 4e klasse A. De ploeg van Wilco Wapenaar wordt getipt als outsider en ziet zelf ook wel iets in deze rol. Het zag een aantal oud-selectiespelers terugkeren maar belangrijker nog de club sloot een paar voormalig jeugdspelers in de armen die waren uitgevlogen naar jeugdteams van ARC en Alphense Boys.
De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong na slordig balverlies van NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol dat genadeloos werd afgestraft. Lars de Jong leek even later de gelijkmaker te noteren maar zijn inzet belandde op de paal. Niet veel later counterde Hazerswoudse Boys zich naar een comfortabele 2-0 voorsprong na een slecht genomen vrije trap van de bezoekers. Het was niet zo dat de thuisploeg veel sterker was, maar met de snelle voorhoede profiteerde zij optimaal van de wind dat men de eerste helft in de rug voelde. Nog voor de thee deed Niels Leliveld middels een op het eerste gezicht houdbaar afstandsschot iets terug, 1-2.

De tweede helft was koud begonnen toen Gerben Slomp de gelijkmaker wist binnen te werken. Een voorzet vanaf rechts belandde voor zijn voeten en vanuit de draai schoot hij knap binnen. De nieuweling noteerde zo alweer zijn tweede goal in Noordense dienst. NSV’46 domineerde door een paar omzettingen de tweede helft waarbij vooral Jeffrey van Capel opviel die vlak voor de verdediging het spel verdeelde. NSV’46 gaf bijna niks meer weg en wanner het even gevaarlijk werd stond daar Berry Mastwijk – de op papier misschien wel derde keeper – die deze avond een prima indruk maakte. De ploeg van Swart had de wedstrijd in de tweede helft eigenlijk moeten beslissen maar twee levensgrote kansen werden op z’n zachts gezegd niet goed uitgespeeld waardoor men genoegen moest nemen met een 2-2 gelijkspel.