NSV’46 delft het onderspit in oefenversie van ‘El Plasico’

Noorden | Voor zowel NSV’46 als Nieuwkoop was het na tweeënhalve week trainen de eerste serieuze testcase. Om 12.00 uur werd er in Noorden gestreden om de eer in deze burenruzie. Nieuwkoop was – zoals verwacht – de betere ploeg en het team van de nieuwe trainer Manfred van den Bosch wist dit in duidelijke cijfers uit te drukken; 1-4.

De eerste helft ging redelijk gelijk met een goed startende thuisploeg dat Nieuwkoop bij de strot greep, maar tot echte kansen kwamen de Noordenaren niet. Het viel op dat de nieuwe NSV’46-trainer Robert Swart nog erg zoekende is naar zijn ideale opstelling maar wel duidelijk kiest voor een 4-4-2 systeem. Zo stond Kevin Fransen als rechtsback opgesteld daar waar hij meestal in de as van het middenveld te vinden is. Van den Bosch heeft de beschikking over handige en rappe aanvallers en koos – net als bij zijn vorige club Altior – voor een 4-3-3 variant. Zo is Thijs van der Zon terug van weggeweest en viel de pijlsnelle van ARC JO19 overgekomen Bart Schuurman ook in positieve zin op.

Nieuwkoop pakte in de eerste helft de leiding toen Schuurman in de diepte werd aangespeeld en hij de goal bood aan spits Sam Vijfhuizen. Nieuwkoop wist hierna de wedstrijd ook steeds meer naar zich toe te trekken maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

In de rust voerde Swart wat wisselingen door en hieruit kon men opmaken dat de Nieuwkoop vooral in de breedte van de selectie meer heeft om op terug te vallen dan de Noordenaren. Zeven minuten na rust was het voormalig NSV’46-aanvoerder Jeffrey van Lith die de marge verdubbelde nadat hij op randje buitenspel de bal mooi controleerde en afwerkte. Na een uur spelen was het Stan Boekel die het doelnet opnieuw liet bewegen. Een afstandsschot van hem verdween achter Bas Kalshoven. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten, en het was debutant Gerben Slomp – overgekomen van het Drentse sv Pesse – die vanuit een hoekschop de 1-3 wist binnen te werken.

Het laatste woord was aan een andere debutant. De van Zevenhoven overgekomen Niels van Rijn bepaalde namelijk de eindstand op 1-4 in het voordeel van de oranjehemden.