0172SPORT, Altior, Eray Bozkurt, NSV'46

NSV’46 blameert zich, Altior kan geen voorsprong vasthouden en Nieuwkoop wint eenvoudig

NSV’46 blameert zich in Pijnacker
Op bezoek bij Oliveo kende de ploeg van Robert Swart een dramatische middag. Al na vier minuten keken de Noordenaren tegen een 2-0 achterstand aan. Toen men even een kwartiertje kon gaan ademhalen met een kopje thee was er al een onoverbrugbare achterstand van 5-0 bereikt. Swart mistte weliswaar een handvol spelers waaronder doelman Bas Kalshoven, maar het was deze middag gewoon ‘slappe hap’.
Wanneer je met rust al tegen zo’n achterstand aankijkt is het zaak om de tweede helft alles op alles te zetten om de schade niet verder op te laten lopen. Niks was minder waar, het werd een ongekende oorwassing. De thuisploeg liep namelijjk uit naar een 10-0 (!) tussenstand. Daan Vink deed van grote afstand nog iets terug maar meer dan een glimlach kan dit niet opgeleverd hebben. Het slotakkoord was voor de mannen uit Pijnacker die ook nog de 11-1 wisten te scoren en zo de Noordenaren met een geweldig pak op de broek en het schaamrood op de kaken terug naar huis stuurden…

Altior vier keer op voorsprong maar alsnog zonder punten
De ploeg van Arjan van der Laan speelde ook zijn tweede wedstrijd op de zaterdag maar ditmaal moest men hiervoor wel Langeraar verlaten. Aan de rand van de Biesbosch was Strijen de tegenstander. Een wedstrijd tussen een zaterdag tweedeklasser en een zondag tweedeklasser, op voorhand een interessant gegeven. Altior nam direct het initiatief in de wedstrijd en was gedurende de gehele wedstrijd voetballend de betere ploeg. Via Eray Bozkurt nam het de leiding en na de gelijmaker kwamen de bezoekers via Tim Heikoop wederom op voorsprong. Hij deed dit op magistrale wijze door middels een omhaal het leer in de bovenhoek te deponeren. Nog voor de thee kwam Stijen op gelijke hoogte.
Tim Heikoop zorgde ervoor dat de Langeraarders voor de derde maal op voorsprong kwamen maar ook deze voorsprong hield niet lang stand. Sven de Regt deed het voor een vierde maal maar in de slotfase poetste Strijen ook deze voorsprong weg. In de absolute slotminuut pakte de thuisploeg alsnog de volle buit door de 5-4 aan te tekenen. Persoonlijke fouten en laks ingrijpen waren deze middag debet aan de vele tegengoals, desondanks zal Arjan van der Laan genoeg goede aanknopingspunten hebben gezien om op voort te borduren.

Nieuwkoop eenvoudig langs LSVV’70
Nieuwkoop speelde zijn tweede bekerwedstrijd afgelopen dinsdag al, een deed dit op bezoek bij het Leidse LSVV’70. Al na twintig seconden keek de ploeg van Manfred van den Bosch tegen een 1-0 achterstand aan toen met vanaf de aftrap werd verrast door de Leidse studenten van Freek Jansen. Een lange bal werd niet goed verwerkt en daar profiteerde de thuisploeg dankbaar van. In het restand van de wedstrijd is Nieuwkoop geen enkele keer meer in de problemen gekomen en nog voor werd er orde op zaken gesteld. Eerst was het Volkert Hoogendoorn die vanuit een hoekschop met het hoofd de gelijkmaker binnen knikte, waarnaar Thijs van Zon met een bekeken schot de 2-1 ruststand op het bord zette. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd drukte Boy Vork het veldoverwicht uit in de juiste cijfers. Eerst kopte hij nog op de doelman maar in de rebound zorgde hij voor de 3-1 eindstand.

Archieffoto Kees Verhaar: Eray Bozkurt van Atior in duel met Rick Pauw van Nieuwkoop