NSV’46 bekert verder, titelverdediger Nieuwkoop en Altior uitgeschakeld

Waar het vorig seizoen nog het ganse land verraste en de beker pakte kan Nieuwkoop zich nu gaan richten op het seizoen in de tweede klasse. Het wist ditmaal geen enekel poule-wedstrijd te winnen. Buurman NSV’46 bekert wel nog een ronde verder na drie zeges. Altior, dit jaar voor het eerst op de zaterdag actief is net als Nieuwkoop klaar met het bekeravontuur, zij het net aan…

Voor Nieuwkoop stond na twee nederlagen tegen respectievelijk Nieuwerkerk en Voorschoten de laatste wedstrijd een ontmoeting met XerxesDZB op het programma, een herhaling van de finale van afgelopen seizoen op het programma dus. De Rotterdammers wonnen de eerste twee wedstrijden en bonden ook de ploeg van Boris van Es met grote cijfers aan de zegekar. In Nieuwkoop werd het 1-5.

NSV’46 reisde na twee gewonnen wedstrijden af naar Woerden voor een ontmoeting met de plaatselijke Sportclub, dat net als de ploeg van Dennis Tijssen ook nog niet verloren had. De winnaar zou doorbekeren dus. Verdediger Robin Stark zette zijn ploeg al vroeg op voorsprong maar de thuisploeg kwam vier minuten later alweer op gelijke hoogte na een dekkingsfout in de Noordense defensie. Cas van den Hoorn en Robin van Koert zorgden ervoor dat er alsnog met een 1-3 voorsprong de rust werd bereikt. Woerden zette het tweede bedrijf aan, kreeg wat kansjes maar Bas Kalshoven wist zijn doel schoon te houden. Menno de Jong besliste het duel een klein kwartier voor tijd definitief met de 1-4. Jeffrey Pieterse bepaalde vanaf de stip de eindstand op 1-5. NSV’46 start dus met een goed gevoel aan de competitie komend weekend.

Altior had na twee zeges nog uitzicht op de volgende ronde maar liep thuis in de ontmoeting tegen CKC tegen een harde zeperd op. Altior startte nog goed aan het duel en kreeg de nodige kansen maar zagen de Rotterdammers steeds sterker worden en vier minuten voor rust de leiding nemen. Nog voor de thee werd het middels een bekeken boogbal zelfs 0-2 en moest Arjan van der Laan in de rust de boel proberen te repareren. Zijn speech leek aan te slaan want Altior kwam scherp uit de kleedkamer en creëerde al snel drie opgelegde kansen. Na vijf minuten was de snelle aansluitingstreffer een feit en was de hoop op een langer verblijf in het bekertoernooi terug. De gelijkmaker leek al snel te vallen maar werd van de lijn gehaald. Twintig minuten voor tijd werd het 1-3 en leek de wedstrijd beslist. Een eigen doelpunt de betekende de 1-4 eindstand. CKC bekert zodoende met zes punten en een beter doelsaldo dan Altior verder, de Langeraarders kunnen zich gaan opmaken voor het officiële debuut komende zaterdag thuis tegen Soccer Boys.

Archieffoto: Kees Verhaar

Goede generale repetitie voor TAVV, Nicolaas Boys walst over Sportief heen

Boris van Es: “Vorig jaar kwamen we vanuit het niets, nu wordt er meer van ons verwacht”