Nieuwkoop-trainer Michel Strating vervolgt carrière bij CSW

Wilnis | Michel Strating is komend seizoen de hoofdverantwoordelijke bij CSW, waar hij vertrekkend trainer Anthony Servinus zal gaan opvolgen. De Combinatie Sportclub Wilnis – uitkomend in de zaterdag tweede klasse – bezet momenteel de ploeg de vijfde plaats.

Het waren roerige tijden voor de Amsterdamse oefenmeester. Na zijn onverwachte vertrek bij Nieuwkoop, waar inmiddels genoeg over gezegd en geschreven is, moest hij op zoek naar een nieuwe uitdaging voor het komende seizoen. Aan interesse had de nog relatief jonge Strating geen gebrek. Met zijn drieëndertig jaar heeft hij dan ook een mooi CV dat hem – ook voor verscheidene clubs uit het groene hart – aantrekkelijk maakte.
Alleen had de timing beter gekund. ‘Ja dit waren me de weekjes wel zeg. Ik heb wel even in de rats gezeten en getwijfeld of ik niet te vroeg knopen heb doorgehakt. Juist nu ik opeens komend seizoen vacant was geworden en dus gesprekken moest voeren stond een al geplande vakantie me in de weg. Nou in de weg, de timing had beter gekund, haha’, blikt een duidelijk enthousiaste Strating terug op de afgelopen dagen.

‘Ik heb wel even in de rats gezeten en getwijfeld of ik niet te vroeg knopen heb doorgehakt’

Michel Strating blikt terug op roerige weken

‘Ik heb voor mijn vakantie gesprekken gevoerd met meerdere clubs, maar ik was er nog niet uit. Sommige heb ik nog voor mijn vakantie ingelicht dat ik andere plannen had maar ik had nog niet alles afgerond toen ik me op Schiphol meldde’, aldus Strating die pas afgelopen vrijdag terugkeerde uit Afrika. De volgende ochtend zat hij in Wilnis en stond hij naast TC-leden ook al enkele spelers te woord. ‘Ik had direct een goed gevoel bij deze club en heel eerlijk, dit was eigenlijk waar ik een beetje van droomde. Je komt niet zo snel binnen bij een tweedeklasser tegenwoordig. Er zijn heel veel trainers die in deze klasse werkzaam willen zijn.’ Na het eerste gesprek volgde maandagavond het tweede en direct beslissende gesprek. ‘Ik ben echt heel blij met deze kans. CSW is qua club en ambitie het hoogst haalbare. Ze beschikken over meerdere selectieteams en daarachter een goede JO19, ik zie hier heel veel kansen. Zowel op persoonlijk vlak om mijn ambities waar te maken als qua prestaties. Deze club doet in de tweede klasse natuurlijk mee om de prijzen en daar wil ik mijn steentje aan bij gaan dragen’, aldus Strating die in het dagelijks leven als teamleader eindverantwoordelijke is bij een groot Amsterdams bedrijf in commercieel vastgoed.

Naast Nieuwkoop waar Strating de afgelopen seizoenen op eigen benen stond was hij daarvoor twee jaar trainer van Zuidvogels 2 in Huizen, dat in de reserve hoofdklasse acteerde. Na een succesvolle periode werd hij daarna bij het Huizense vlaggenschip de rechterhand van toenmalig hoofdtrainer Juan Fernadez Coto, die we komend seizoen langs de lijn terug vinden bij ADO’20. ‘Ooit wil ik ook op dat podium actief zijn, maar ik stippel mijn weg zorgvuldig uit. Ik kijk voor nu heel erg uit naar het komende seizoen maar ga er eerst nog alles aan doen om het jaar met Nieuwkoop zo goed mogelijk af te sluiten. We maken natuurlijk nog kans op een periodetitel na de goede paar laatste weken, dat zou wel het ultieme afscheid zijn’, spreekt Strating hoopvol.
Het is voor nu jammer dat hij “ons” gebied komend seizoen zal gaan verlaten maar we zijn er van overtuigd dat we nog veel van deze ambitieuze trainer gaan horen.

Foto: CSW-voorzitter Marcel van der Schaaf (l) geeft Michel Strating de handdruk. ©CSW

Zes uur van Nieuwkoop 2020

Arjan van der Laan

Van der Laan: ‘Voetbal is niet langer de hoofdmoot’