Nieuwe competitie-indelingen bekend gemaakt; Altior, TAVV en Zevenhoven treffen elkaar

Zeist | Vandaag heeft de KNVB de competitie-indeling voor alle standaard elftallen bekend gemaakt. Dit heeft erin geresulteerd dat ‘onze’ zeven ploegen zoals verwacht en gehoopt in vier verschillende competities zijn ingedeeld. Het naar de zaterdag overgestapte Altior, het gedegradeerde TAVV en het kampioen geworden Zevenhoven treffen elkaar in de 3e klasse A. Nicolaas Boys en NSV’46 spelen opnieuw tegen elkaar in de 4e klasse B.

De succesformatie van Nieuwkoop gaat in de 2e klasse C uitkomen en treft daarin een aantal mooie tegenstanders. Denk hierbij aan Alphia, het CSW van oud-trainer Michel Strating, EMM uit Roelofarendsveen, maar ook roemruchte verenigingen als HVV, Olympia en UVS. Nieuwkoop hoopt een niveau hoger direct om de prijzen mee te kunnen doen.

Altior zal aankomend seizoen voor het eerst op de zaterdag uitkomen en daarin treft het alleen maar tegenstanders uit de regio. Niet alleen komt het TAVV en Zevenhoven tegen, waarmee we direct een aantal heuse derby’s hebben. Maar ook ploegen als Aarlanderveen – waarover wij vanaf aankomend seizoen niet meer berichten – Koudekerk en Zwammerdam zullen actief zijn in de 3e klasse A. Een mooie poule waarin Aarlanderveen de gedoodverfde favoriet lijkt en waarbij onze ploegen vooral zes teams onder zich hopen te houden in de strijd tegen degradatie.

Voor Nicolaas Boys en NSV’46 veranderd er aankomend seizoen relatief weinig. Wel zijn zij door de promotie van Zevenhoven een derby kwijtgeraakt. Met Alphen, Floreant, MMO, FC Oegstgeest, Sporting Leiden en Stompwijk hebben zij bovendien een aantal nieuwe tegenstanders gekregen. NSV’46 hoopt om het kampioenschap te kunnen meespelen en voor Nicolaas Boys lijkt een periode het hoogst haalbare.

Sportief moet het helaas nog een jaar in de 5e klasse doen en deze lijkt op het eerste oog sterker dan afgelopen seizoen. Wel hebben ze een aantal leukere tegenstanders erbij gekregen. In tegenstelling tot afgelopen seizoen zullen ze niet in de regio Utrecht, maar in Gouda te vinden zijn. Sportief hoopt in deze competitie in elk geval een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen.

De volledige competitie-indelingen van onze clubs zijn als volgt:

2e klasse C
Alphia, CSW, DONK, EMM, Foreholte, HVV, Kagia, Nieuwkoop, Olympia, FC Oudewater, RCL, SVC ’08, UVS, VUC

3e klasse A
Aarlanderveen, Altior, ASC, BSC ’68, DoCoS, ESTO, Koudekerk, Lugdunum, RKDES, RVC ’33, Soccer Boys, TAVV, Zevenhoven, Zwammerdam

4e klasse A
Alphen, Floreant, Meerburg, MMO, Nicolaas Boys, NSV’46, FC Oegstgeest, Roodenburg, SJZ, Sporting Leiden, Stompwijk, Teylingen, Warmunda, Woubrugge

5e klasse B
ASW, Bolnes, Gouderak, Kamerik, Moerkapelle, Moordrecht, NOCKralingen, Rijnstreek, Sportief, SPV ’81, Stolwijk, WDS

Nieuwkoop treft RKAV Volendam in KNVB Beker

Beker-indelingen bekend gemaakt; derdeklassers treffen het niet