Nicolaas Boys – Sporting Leiden na 85 minuten gestaakt

Nieuwveen | Na vijfentachtig minuten spelen voelde scheidsrechter De Goede zich genoodzaakt om de wedstrijd te staken. Gokhan Yazici, de aanvaller van Sporting Leiden, had zojuist een rode kaart van hem gekregen. Yazici was het niet eens met deze beslissing en ging verhaal halen bij de dienstdoende scheidsrechter. De Goede was hier niet van gediend en besloot de wedstrijd te staken. Op dat moment stond er een 1-1 stand op het scorebord.

Nicolaas Boys begon zwak aan de wedstrijd en keek na zeven minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. De eerder genoemde Yazici, die in het verleden onder contract stond bij het Turkse Trabzonspor, zorgde voor de openingstreffer. Na een kwartier spelen kregen de Nieuwveners echter de ideale mogelijkheid om langszij te komen. Menno Moerdijk mocht vanaf elf meter aanleggen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Delano van Wanrooij. In een verder gelijkopgaande en onrustige eerste helft werd niet meer gescoord.

Na de rust was Nicolaas Boys de bovenliggende partij en kwam het al vroeg op gelijke hoogte. Middenvelder Fabio dos Santos tekende in de negenveertigste minuut voor de gelijkmaker en zijn tweede competitietreffer van het seizoen. Opnieuw leek Nicolaas Boys op een gelijkspel af te stevenen, echter werd de wedstrijd dus vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd stilgelegd.

Tim Stouten; Thijs Hoogeveen, Luke van Veen, Sjef de Groot ©, Tom van Gils; Peter Burgmeijer, Fabio Dos Santos, Matthijs Egberts (67. Jim Janmaat); Finn Janmaat (64. Joost Verkerk), Nick Teunissen, Menno Moerdijk (75. Jordy van Eijk)