Manfred van den Bosch verlaat Altior na dit seizoen

Langeraar | Het hing na de ontwikkelingen van de afgelopen dagen al even in de lucht en op dinsdagavond ontvingen wij vanuit Langeraar het volgende persbericht omtrent het aanstaande afscheid van Manfred van den Bosch als trainer van Altior:

“Dinsdag 26 november jl. is door het bestuur van Altior en trainer Manfred van den Bosch aan de selectie medegedeeld dat wij aan het eind van het seizoen afscheid van elkaar zullen nemen.

Manfred heeft besloten te stoppen als trainer van Altior en zijn carrière als trainer elders voort te zetten. Manfred heeft aangegeven met veel plezier bij Altior gewerkt te hebben maar dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Wij bedanken Manfred voor zijn inzet en zijn blij met de historische resultaten zoals het behaalde kampioenschap in het seizoen 2017/2018 en vorig seizoen de handhaving in de 2e klasse zondag.
Wij zijn er van overtuigd dat Manfred en de selectie het seizoen tot een goed einde zullen brengen!

Bestuur voetbalvereniging Altior”

Waarschijnlijk is het naar buiten brengen van het persbericht en het besluit van Van den Bosch in een stroomversnelling gekomen gezien de recente berichtgevingen bij ons en in de bekende regionale ochtendkrant. De club waar Van den Bosch zijn trainerscarrière voort gaat zetten laat zich natuurlijk raden maar de oefenmeester was – misschien gezien alle commotie – niet bereikbaar voor commentaar. In een later stadium zal hij ongetwijfeld zijn keuze bekend maken en toelichten.

Zo komt er dus na drie mooie seizoenen een einde aan de samenwerking tussen de oefenmeester uit Alphen en de Langeraarders. Je kan niet anders dan spreken van een zeer gelukkig huwelijk sinds Van den Bosch overkwam van Hazerswoudse Boys. Van den Bosch leidde zijn club in zijn eerste jaar na de promotie naar een verrassend kampioenschap in de derde klasse, waaraan ook in het persbericht wordt gerefereerd. Vorig jaar eindigde hij met zijn equipe netjes in de middenmoot. Dit jaar staat zijn ploeg er minder florissant voor maar dit was gezien het vertrek van enkele sterhouders te verwachten. Lijfsbehoud is waar men op mikt in Lageraar en dat zou al een prestatie op zich zijn.

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Verwacht het onverwachte

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A