KNVB Regio Cup voor Categorie B

Zeist | Nog voor de persconferentie van vanavond heeft de KNVB bekendgemaakt dat alle competities in categorie B per direct beëindigd zijn en dat men over gaat tot een Regio Cup. In categorie B komen van “onze clubs” alle senioren-, vrouwen- en jeugdteams uit, met uitzondering van de eerste elftallen.

Over categorie A – waarin dus onze eerste elftallen uitkomen – is nog geen besluit genomen en volgt op woensdag 3 februari een routekaart met de resterende mogelijkheden. Ook hiervoor is de kans reëel dat men uiteindelijk overgaat tot een Regio Cup, hierover hebben wij als 0172SPORT contact met de KNVB om deze organisatie op ons te nemen.

De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup voor categorie B zijn uiteraard afhankelijk van de beperkingen vanuit de overheid. De regionale aanpak zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Teams in de Categorie B doen standaard mee, tenzij men zich afmeldt. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup – zoals het aantal teams per poule – hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Evolutie in de sport

KNVB stelt definitieve beslissing over hervatten competities uit