KNVB: ‘Competities eindigen uiterlijk 30 juni’

Zeist | De KNVB heeft vandaag een brief gestuurd naar alle amateurvoetbalverenigingen. In deze brief laat Jan Dirk van der Zee – directeur amateurvoetbal – weten dat alle competities uiterlijk 30 juni aanstaande afgerond dienen te zijn. Daarbij heeft men tevens laten weten dat het streven is om alle competities in de A-categorie volledig af te werken.

‘Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld tot en met 6 april, voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Het streven is hierbij om de competities in de A-categorie (eerste elftallen, red.) helemaal uit te laten spelen. Voor de afloop van de competities in de B-categorie (lagere elftallen, vrouwen en jeugd, red.) wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus af. Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het paasweekend geen dubbel programma ingepland worden. Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit in verband met de zomervakanties en de start van de voorbereidingen op het seizoen 2020-2021’, aldus Van der Zee.

‘We doen voor de komende periode in ieder geval een beroep op ieders flexibiliteit om tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen. Clubs dienen hierbij rekening te houden met doordeweekse wedstrijden.’ De KNVB maakte in het schrijven ook duidelijk dat – indien noodzakelijk – de uiterste datum van overschrijving naar een nieuwe vereniging verschoven zou kunnen worden. Nu is die datum vastgesteld op 15 juni 2020.

0172SPORT beperkt berichtgeving in komende periode

Zwemloop 5 april gaat niet door