Jetze Plat doet aanval op werelduurrecord

Vrouwenakker | Jetze Plat is aan zijn voorbereiding op de Paralympische Spelen van 2020 begonnen. Plat werd tijdens de Spelen van 2016 Paralympisch kampioen op het onderdeel triatlon en won een bronzen medaille met handbiken. In 2020 hoopt hij deze prestatie te overtreffen met twee gouden medailles.

Op woensdag 13 maart start de officiële voorbereiding van de 27-jarige Plat met een bijzondere ‘kick-off’. Hij heeft namelijk aangekondigd om het werelduurrecord op de handbike aan te vallen. De wereldkampioen van 2017 zal dit doen in het Sportpaleis te Alkmaar. Het huidige record staat op 42,1 kilometer en Plat hoopt anderhalf jaar voor de Paralympische Spelen in Tokio dit record te verbreken.

De in Vrouwenakker woonachtige Plat heeft een palmares om ú tegen te zeggen. Zo werd hij, naast zijn eerder genoemde wereldprestaties, onder andere Europees en Wereldkampioen op de triatlon, is hij houder van het parcoursrecord van de wereldberoemde Ironman op Hawaï en in 2017 pakte hij het wereldrecord op de handbikemarathon.

Later dit jaar zal Plat onder andere ook nog deelnemen aan het WK triatlon in het Zwitserse Lausanne en in eigen land (Emmen) vindt het WK handbiken plaats. 0172SPORT zal de prestaties van Plat op de voet blijven volgen.

Foto: Twitter Jetze Plat (archief)

Samenvatting Zevenhoven – LSVV ’70

De tafel van Bos, Eddy van Vliet, Dennis van den Ing, Cor Stoof

Nicolaas Boys tussen hoop en vrees