Geen toetje maar wel winst op SJZ in afscheidswedstrijd NSV’46-captain Stefan van Tol

Zoeterwoude | Geen nacompetitie voor NSV’46. De Noordense formatie van trainer Dennis Tijssen had het niet in eigen hand en was dus afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Doordat Meerburg won bij Floreant pakken zij de derde periode en Oegstgeest neemt na de winstpartij tegen Warmunda als hoogstgeplaatste zonder periodetitel de tweede periode van kampioen Teylingen over. Voor NSV’46 bleef er helaas niks over, wel liet men niks aan het toeval over en boekte het zelf een knappe zege op SJZ waardoor het uiteindelijk op de vierde plaats eindigt.

De bezoekers lieten er geen gras over groeien en gingen van meet af aan op zoek naar de snelle voorsprong. In de elfde minuut was het middenvelder Jeffrey Pieterse die op aangeven van de in meer dan uitstekende vorm verkerende Florencio Faneyte de score opende. Op dat moment was ook al duidelijk dat Meerburg op voorsprong stond bij Floreant en deze middag geen misstap zou begaan. Toch zette NSV’46 door maar waar er minimaal een verdubbeling van de score in de lucht hing was het de thuisploeg dat drie minuten voor rust op gelijke hoogte kwam. In mineur zocht NSV’46 echter niet de kleedlokalen op want in de toegevoegde tijd van de eerste helft sloeg men nog tweemaal toe. Na een mooie combinatie tussen Yassine el Mariami en Faneyte zette laatstgenoemde zijn ploeg weer op voorspong. Pieterse schoot niet veel later op aangeven van El Mariami ook nog de 1-3 tegen de touwen.

Net bijgekomen van de hectische slotfase zorgde SJZ-aanvoerder Mitchell Hensing met zijn tweede van de middag al snel na rust voor de aantsluitngstreffer. “Je merkte aan alles dat SJZ het seizoen ook graag winnend wilde afsluiten. Zij gingen er dan ook vol voor na de 2-3 maar hun laatste linie is zo lek als een mandje dus wij wisten wel raad met de ruimtes. Van onze kant was dit denk ik één van de betere wedstrijden van het seizoen. Dit is echt een goede tegenstander vooral het middenveld, maar zodra wij de diepte zochten was het steeds gevaarlijk. Vooral Flo gooide de trukendoos veelvuldig open, hij maar ook Jef waren echt de uitblinkers vandaag moet ik zeggen. Het is dat we heel veel kansen misten want ik denk dat we gezien de kansen de dubbele cijfers hadden kunnen halen”, aldus Stefan van Tol die een kwartier voor tijd bij een stand van 2-4 zijn publiekswissel kreeg en zo na zeventien jaar vaste waarde te zijn geweest zijn afscheid gegund werd. “Toen ik naar de kant geroepen werd dacht ik nog ‘gek moment’, de wedstrijd was nog niet gespeeld en ik wilde graag winnend afsluiten. Maar Dennis wilde ook Lars nog laten spelen en was door zijn wisselmomenten heen door het vroege uitvallen van Meno en Perry. Maar het pakte goed uit en uiteindelijk was het ook een mooi moment waarbij al mijn ploeggenoten nog even naar me toe kwamen.”

De genoemde 2-4 was een schitterende stift van Faneyte over SJZ-doelman Oscar Koek heen. SJZ kwam met nog een klein kwartier te spelen op 3-4 maar echt heel spannend werd het niet meer. Pieterse, de andere uitblinker aan Noordense zijde maakte zijn hattrick bij het sluiten van de markt compleet en leek voor de eindstand te zorgen, maar diep in blessuretijd bepaalde Cas van der Hoorn de uitslag op 3-6.

Naast Van Tol namen ook routenier Lars de Jong, Robin Stark en Robbin Verhaar afscheid en zij deden dit dus allen met een goed gevoel. Maar dit sentiment voerde niet de overhand aldus Van Tol. “Nee zeker niet. Natuurlijk wil je winnen bij je afscheid maar we wilden vooral winnend afsluiten vanwege de competitiestand. Misschien zat er nog een toetje in maar helaas mocht dit niet zo zijn. Toch kijk ik tevreden terug op mijn carrière. Achttien jaar geleden debuteerde ik en daarna volgde zeventien seizoenen in het eerste. Ik maakte drie kampioenschappen mee, twee promoties via nacompetitie maar ik ben ook drie of vier keer weer gedegradeerd haha. Maar het is goed zo, een mooi einde zo. Mijn ouders waren erbij en mijn dochter kwam het veld op. Het team had nog wat leuke dingen geregeld voor de jongens die afscheid namen al met al een mooie dag om op terug te kijken.”

Bekijk hier de uitslagen en de eindstand in 4A

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Dorus Boddeke, Perry Lok (60. Sebastiaan van der Voorn), Stefan van Tol © (75. Renzo Goedhart), Robbin Verhaar; Robin Stark, Jeffrey Pieterse; Florencio Faneyte, Menno de Jong (21. Cas van der Hoorn), Yassine el Mariami (60. Ayoub el Fahatti); Robin van Koert (75. Lars de Jong)

Door: Luuk Valentijn

Nieuwkoop ook komend seizoen tweedeklasser na zege op Foreholte

Ed van Vliet 25 jaar leider Nicolaas Boys