Nieuwkoop ook komend seizoen tweedeklasser na zege op Foreholte

Nieuwkoop | De ploeg van de afscheid nemende Boris van Es van zette vorige week al een gigantische stap richting handhaving, door met 0-3 te winnen bij DONK. Tegen Foreholte moest het zaterdag definitief worden afgemaakt. Dat gebeurde, waardoor de oranjehemden volgend seizoen opnieuw in de 2e klasse zullen spelen. Het zal het vijfde seizoen worden in de clubgeschiedenis waarin dat zal gaan gebeuren.

De thuisploeg begon goed aan het duel en voetbalde via Joris Verweij en Chiel Groenewoud al snel twee mogelijkheden bij elkaar. Beide pogingen vormden geen groot gevaar voor Foreholte, dat op hun beurt doelman Thomas Boekestein wel echt wist te testen. De goalie moest twee keer goed redding brengen, maar kon daarna toezien hoe ploeggenoot Dave Verhage zijn ploeg op voorsprong zette. Na wat gegrabbel van de Foreholte-doelman viel de bal voor de voeten van de linksback, die eenvoudig binnen kon schuiven: 1-0.

Wat voor rust nog volgde waren twee behoorlijke mogelijkheden voor Foreholte. Boekestein wist de eerste mogelijkheid fraai onschadelijk te maken. Een boogballetje werd met een knappe reflex over het doel heen gewerkt. De tweede werd in de hoek goed gekeerd. Na rust moest de doelman toezien hoe een ander element een handje meehielp, toen van een meter of elf de bal keihard op de onderkant van de lat werd geschoten.

“Ergens weet je het liefst al in april dat je veilig bent, maar dat het in de laatste ronde nog beslist moet worden heeft ook wel wat”

Joris Verweij kijkt al met al tevreden terug op het debuutjaar in de 2e klasse

Richting het einde van de wedstrijd wist SV Nieuwkoop de druk op het doel van Foreholte weer meer op te voeren. Dit leverde in één aanval twee enorme kansen op voor Richard en Robin Voorend. Allebei kregen ze de bal er niet in. De eerstgenoemde kreeg daarna nog een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal uit een hoekschop stuiterde een paar meter voor het doel langs.

Nieuwkoop sloot het seizoen af met een 1-0 overwinning en een uiteindelijke zevende plaats op de eindranglijst. Een prima resultaat voor de ploeg die dit jaar voor het eerst in deze klasse voetbalt vind ook aanvoerder Joris Verweij. “Een heerlijke einde al met al, ook al was deze laatste wedstrijd niet best. Maar je wint ‘m en eindigt uiteindelijk nog in het linkerrijtje. Terugkijkend op het seizoen ben ik uiteindelijk redelijk tevreden. Wanneer je je als promovendus weten te handhaven in een naar mijn mening vrij pittige tweede klasse is dat knap. Je begint dit seizoen met een hele mooie pot tegen Volendam waarna we met opgeheven hoofd uit het KNVB-bekertoernooi gaan. Je hebt goed gevoetbald en dan denk je: dat kan dit jaar wel eens heel leuk gaan worden. Ik had dus gehoopt/verwacht om subtopper te worden, dit is helaas niet gelukt. Wanneer je kijkt naar de uitslagen zie je gewoon dat we tegen teams die uiteindelijk onder ons zijn geëindigd een hoop punten hebben laten liggen. Hierdoor hebben wij het onszelf vrij moeilijk gemaakt. Op een gegeven moment zat je zelfs te denken: we zullen toch wel nacompetitie halen en er niet direct uitvliegen? Aan het eind moet je die punten toch een keer gaan pakken en met  alle neuzen dezelfde kant op en pak je twaalf punten in de laatste vijf wedstrijden. Ergens weet je het liefst al in april dat je veilig bent, maar dat het in de laatste ronde nog beslist moet worden heeft ook wel wat. Dan gaan de laatste wedstrijden tenminste nog ergens om en dat is leuker voetballen.”

De uitblinkende doelman Boekestein sloot zich aan bij de woorden van zijn aanvoerder: “Dit is een heerlijk einde van de competitie om het zo de laatste weken af te sluiten is echt top! Terugkijkend op het seizoen zijn we geëindigd waar we horen. Zonder echte spits en daardoor ook met de minste goals van de hele afdeling hebben we toch aardig wat punten gesprokkeld. Het was dan ook zeker niet altijd mooi voetbal, maar ook hebben laten zien dat we ook op karakter punten kunnen pakken. We hebben het ons onnodig lastig gemaakt, maar het is wel een feit denk ik dat wij als team beter presteren wanneer er nog een beetje druk op staat. Nu zijn we heel blij dat dit lange seizoen, dat begin augustus begon tegen Volendam, erop zit en we lekker kunnen gaan genieten van een aantal weken rust.”

Na het duel werd op het veld afscheid genomen van trainer Boris van Es (stopt), assistent-trainer Michel Zuijdervliet (Gaat naar FC Breukelen), Sam van der Hoorn en Noë Esselink (Gaan naar Katwijk) en Dirk van den Haak en Thijs van der Zon (Gaan lager voetballen).

Bekijk hier de uitslagen en de eindstand van 2C.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Noë Esselink, Rick Pouw (86. Thijs Rekelhof), Mike Boelee, Dave Verhage; Thijs van der Zon (60. Stan Boekel), Joris Verweij ©, Sam van der Hoorn (86. Dirk van den Haak), Chiel Groenewoud (60. Robin Voorend); Richard Voorend, Boy Vork.

Door: Rick Sinnige en Luuk Valentijn

Altior verzekert zich van nacompetitie na ruime overwinning op Zevenhoven

Geen toetje maar wel winst op SJZ in afscheidswedstrijd NSV’46-captain Stefan van Tol