Doelpunten blijven uit bij Sporting Leiden – TAVV

Leiden | Ruim twee maanden geleden – op zaterdag 14 december jl. – werd de competitiewedstrijd tussen Sporting Leiden en TAVV na drieëndertig minuten spelen bij een 0-0 tussenstand vanwege de weersomstandigheden gestaakt. Daarna stond de wedstrijd nog tweemaal op het programma om uitgespeeld te worden, maar opnieuw gooiden de weergoden en trieste omstandigheden bij de thuisploeg roet in het eten. Vandaag was het de vierde poging en konden de resterende zevenenzestig minuten dan eindelijk afgewerkt worden.

TAVV begon in de eerste helft – waarin dus nog maar twaalf minuten te spelen was  – op een slechte grasmat tegen de wind in. Sporting Leiden kwam sterk uit de startblokken en zette het onrustig ogende TAVV direct onder druk. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Ter Aarders steeds meer grip op de wedstrijd, begon het minder de lange bal te hanteren en vanzelfsprekend beter te voetballen. Toch kon het eerste bedrijf net zo goed op papier afgewerkt worden, want er werden niet meer dan een paar kleine speldenprikjes uitgedeeld.

‘De vorm van de dag was niet goed genoeg om een matige tegenstander stuk te spelen’

Frenk van der Kleij | Trainer TAVV

Ook in de eerste twintig minuten na rust wisten beide ploegen nauwelijks een kans te creëren. Halverwege de tweede helft was Sporting Leiden voor het eerst dicht bij een treffer. Na een overtreding van Donny van der Neut werd een vrije trap door doelman Edwin Pieterse uit de hoek getikt. Een kwartier voor tijd verkeek diezelfde Pieterse zich op een hoge bal, deze mogelijkheid ging echter net over de lat. Daarna kwam TAVV tweemaal voor het doel van Andy van der Meulen. Eerst was het Nick Straver met een schot in de korte hoek en daarna kreeg Van der Neut de grootste kans van de wedstrijd. Hij stuitte één-op-één echter op de goalie, daarbij moet aangetekend worden dat Van der Neut tijdens zijn inzet wel gehinderd werd door een verdediger. In de laatste tien minuten werd Sporting Leiden nog eenmaal gevaarlijk vanuit een dode spelsituatie. TAVV – vandaag acterend in een volledig geel tenue – ging nog op zoek naar de winnende treffer, maar kansen kreeg het niet meer waardoor de inhaalwedstrijd in een terecht doelpuntloos gelijkspel eindigde.

TAVV trainer Frenk van der Kleij was na afloop niet teleurgesteld, maar had uiteraard op meer gehoopt. ‘Het wind en het veld waren niet in ons voordeel. Maar ook de vorm van de dag was niet goed genoeg om een matige tegenstander – die duidelijk voor een punt gingen – stuk te spelen. Natuurlijk had ik liever gewonnen, want dan hadden we een aardig statement richting de rest van de ploegen in de competitie gegeven. Maar ik kan niet teleurgesteld zijn, we hebben nog steeds niet verloren en opnieuw geen treffer tegen gekregen. Dat geeft een goed gevoel, maar het voetbal moet beter.’

Over twee weken volgt voor TAVV de kraker tegen Aarlanderveen. Laatstgenoemde moet winnen om het gat van zeven punten te verkleinen, zover gaat het volgens Van der Kleij niet komen. ‘Ik ga er vanuit dat we winnen. Het is ook de laatste wedstrijd van Lars van der Pijl, hopelijk wordt het een mooi afscheid voor hem’.

Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Jesse Modderaar, Chiel Konings; Nick Straver, Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse; Dorus Boddeke, Mitchel van Wijk (78. Mitch Keijzer), Donny van der Neut