Doek lijkt gevallen voor Altior na thuisnederlaag tegen Soest

Langeraar | Altior vecht nog altijd tegen directe degradatie en dacht voorafgaand aan dit weekend dat men hierin een goede stap zou kunnen maken. Thuis komt men immers altijd goed voor de dag en met twee thuiswedstrijden op rij voor de boeg kon de achtervolging op de p/d-plaatsen worden ingezet. Niets bleek minder waar want al bij de eerste horde, afgelopen zondag tegen SO Soest ging het mis. Hierdoor lijkt directe degradatie inmiddels onafwendbaar…

Altior kwam nog wel fris uit de starblokken, maar een snelle aanval in de derde minuut over links kon niet worden afgemaakt. Aan de andere kant moest Jeroen Sassen in de zesde minuut handelend optreden en kon hij ternauwernood een voorzet via de lat uit zijn doel werken, maar vervolgens moest hij lijdzaam toezien hoe vanaf een meter of vijfentwintig een volley in de rechterbovenhoek verdween.

In de veertiende minuut dacht Luuk den Haan te kunnen profiteren van een verkeerde terugspeelbal van een Soest-verdediging, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Soest ging steeds beter spelen en het was maar goed dat de Soester-voorwaartsen het vizier niet op scherp hadden staan.
Vlak voor rust was het andermaal Den Haan die in kansrijke positie kwam na een mooie steekpass van Rick Keijzer, ditmaal zag hij Soest-keeper Hein Janmaat de bal te keren.

Aan de andere kant sloeg in de blessuretijd van de eerste helft het noodlot toe. Bij het uittrappen liep Sassen een naar het lijkt een zware knieblessure op en moest het veld per brancard verlaten.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Soest was de betere partij, maar de paal en de goed ingevallen doelman Mike van Tol wisten erger te voorkomen. Een kwartier voor tijd was het dan toch opnieuw raak. Een scherp indraaiende vrije schop werd door een Soest-verdediger met het hoofd verlengd en de bal verdween tegen de touwen, 0-2.

Altior zette hier niet veel tegenover. Het was nog het dichtstbij een goal vanuit een standaard stuatie, maar Janmaat tikte een meer dan prima genomen vrije trap van invaller Eray Buzkurt uit de kruising. Het laatste kwartier was alleen voor de statistieken. Altior kon niet beter en Soest vond een 0-2 overwinning genoeg.

Door het verlies van zowel ROAC, VVZA en KDO blijft er nog een hele kleine kans voor Altior om niet direct te degraderen. Hiervoor dienen de laatste twee wedstrijden minimaal gewonnen worden en mogen de andere ploegen geen punten pakken.

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen (Mike van Tol); Stan Janssen, Tom van Vliet (Eray Bozkurt), Pim Lek (Sebastiaan van Veen), Bram Hartveld; Rick Keijzer, Sam van der Meer (Sven de Regt), Tom van der Weijden (Thijs Koopman), Sem van den Berg; Tim Heikoop, Luuk den Haan

Bron en foto’s: Nico van Smoorenburg

0172SPORT-CUP

Siveo vervangt Aarlanderveen tijdens 0172SPORT-Cup 2023; speelschema VrouwenCup ook bekend

0172SPORT, Joris Verweij, Sam van der Hoorn, SV Nieuwkoop

“In tegenstelling tot onze trainer vinden wij de beker belangrijker dan de titel!”