0172SPORT, Dirk van den Haak

Dirk van den Haak verruilt Sportief voor Nieuwkoop

Woerdense Verlaat | Lang wist Dirk van den Haak de lokroep van sv Nieuwkoop te negeren, tot nu. Gisterenavond bracht de veelzijdige middenvelder zijn teamgenoten en het Sportief-bestuur op de hoogte van zijn aanstaande vertrek. Michel Strating krijgt zo één van zijn gewenste versterkingen maar Van den Haak zal waarschijnlijk niet het laatste nieuwe gezicht zijn dat zich komende zomer op ‘De Dulen’ meldt. Wij spraken Van den Haak over de reden van zijn vertrek en zijn verwachtingen.

Dirk, allereerst gefeliciteerd met je overstap. Was het moeilijk sportief te verlaten?
‘Het was voor uiteraard een heel moeilijk besluit om Sportief te verlaten. Ik speel hier al vanaf dat ik begon met voetballen namelijk. Na lang twijfelen heb ik toch besloten de stap te maken.’

Nieuwkoop heeft het al vaker geprobeerd bij je waarom hap je dit keer wel toe?
‘Toen ze een tijdje geleden weer bij me aanklopten dacht ik ‘ik ben nu achtentwintig, als ik het nog een keer ergens anders wil proberen moet ik het nu doen.’

Heb je al met Michel Strating gesproken over de positie waarin hij jou graag zou zien spelen?
‘Jazeker, een goede maand geleden heb ik ook met de trainer gesproken. Hier kreeg ik een positief gevoel bij. Het liefst zien ze mij op de nummer 4 of 6 positie vanwege mijn duelkracht. Een ander aspect wat benoemd werd was de ervaring die ik meebreng aangezien ik al weer heel wat jaren in een eerste elftal speel.’

‘Ik kijk er vooral naar uit om te trainen op een goed veld’

Dirk van den Haak over zijn transfer naar Nieuwkoop

Waar kijk je naar uit bij je nieuwe club?
‘Buiten dat ik hoop dat ik het naar mijn zin ga krijgen bij Nieuwkoop kijk ik vooral naar uit om lekker te gaan trainen op kunstgras. Dat zal een heel verschil zijn met de ondergrond waar ik het afgelopen decennium op trainde. Daarnaast heeft de club de ambitie om weer hogerop te komen en daar hoop ik aan bij te kunnen gaan dragen.’

Naast jou, vertrekt Mathijs Maaijen naar buurman NSV’46. Denk je dat dit de opmars is voor een grote leegloop en de nekslag voor Sportief?
‘Nee voor een leegloop hoeven ze niet bang te zijn. Voor zover ik weet wij zijn de enige twee die de club zullen verlaten, de rest gaat allemaal door. Zelfs Senol Demirbas plakt er nog een jaartje aan vast. Sportief redt zich wel.’

Tot slot: Mag je nog wel gewoon bij je broer (Bob, ook speler Sportief 1, red.) op bezoek komen denk je?
‘Haha, natuurlijk mag ik nog gewoon bij me broer op bezoek komen, al vind hij het wel jammer dat ik vertrek. We spelen al ons hele voetballeven samen namelijk. We zullen elkaar nog steeds gewoon blijven spreken en waar het kan bij elkaar gaan kijken.’

Bekijk alle verschuivingen in onze rubriek de spelerscarrousel

Foto: Archief Gerard Haak

TAVV bestaat 70 jaar en viert feest

Voorbeschouwing Zondag 2C (Altior)