0172SPORT, Dennis van den Ing

Dennis van den Ing van NSV’46 naar jeugdliefde Floreant

Boskoop | NSV’46-trainer Dennis van den Ing staat komend seizoen voor de groep bij Floreant. Voor de in Alphen aan den Rijn woonachtige oefenmeester een bijzondere stap: bij de Boskopers beleefde hij mooie tijden als jeugd- en selectiespeler.

Toen de familie Van den Ing iets meer dan veertig jaar geleden Hoogmade achter zich liet voor Boskoop sloot de toen tienjarige Dennis zich aan bij Floreant. ‘Ik heb daar mooie tijden gekend. Ik was onderdeel van een geweldige lichting dat vanaf de D’tjes ieder jaar kampioen werd en steeds op een hoger niveau ging acteren. In de B1 kwamen we in de toenmalige B-regionaal competitie terecht, daarin speelden we onder andere tegen Feyenoord en Sparta. Nadat ik drie jaar in de hoofdmacht speelde maakte ik rond mijn eenentwintigste de overstap naar Alphense Boys. Hoe mooi is het dan dat ik nu – zo’n dertig jaar later – mag terugkeren als hoofdtrainer?’, aldus de inmiddels drieënvijftigjarige oefenmeester, die aangeeft zo lang mogelijk op het veld actief te willen blijven. ‘Als ik de kans krijg zeker, op het veld staan en alles rondom de wedstrijden heen blijf ik het mooiste vinden.’

Floreant is momenteel de trotse lijstaanvoerder in de vierde klasse C met nog geen enkel verliespunt na twaalf wedstrijden en stevent dus in rap tempo af op de derde klasse. Bang dat hij grote schoenen moet gaan vullen is de “verloren zoon” niet. ‘Mooi toch juist?’, reageert Van den Ing. ‘Het is altijd leuk instappen bij een club dat gepromoveerd is, dus ik hoop dat het ze lukt. Dan is er een bepaalde flow en dat is lekker werken. Ik ben van mening dat je beter zo kunt instappen dan bij een club dat net gedegradeerd is.’

‘Het is nu aan mijn spelers om hun voeten te laten spreken’

Van den Ing wil zich niet wagen aan een voorspelling wat we nog van NSV’46 mogen verwachten

Eind mei komt er dus een einde aan zijn vier jaar in Noorden, een tijd waar Van den Ing met een goed gevoel op terugkijkt. ‘Ik heb geprobeerd om de club omhoog te helpen en er zoveel mogelijk van mijn tijd en energie in te stoppen. Ik denk dat we mooie successen hebben bereikt. Het kampioenschap twee seizoenen terug is natuurlijk het absolute hoogtepunt maar ik kijk ook met een heel goed gevoel terug op de behaalde kampioenschappen met de diverse hogere jeugdelftallen. Die jongens gaf ik ook training en daarnaast had ik goed contact met Nick Vork en Ron Paling die de begeleiding deden en de credits verdienen. Desalniettemin vind ik het mooi dat ik direct en indirect betrokken ben geweest bij vier kampioenschappen bij deze club.’

Op de vraag wat Van den Ing het meeste zal gaan missen als hij het hek van Sportpark de Koet achter zich dichttrekt is hij resoluut: ‘De humor. Het is een hele leuke groep om mee te werken, er zit zoveel humor in. Hoe we met elkaar omgaan als selectie is heel mooi.’
‘Maar…’, vult hij aan, ‘dat is ook direct de valkuil van deze groep. Ze kunnen geweldig voetballen maar op mentaal vlak kunnen ze nog wel stappen maken. Maar daar zit al jaren het probleem als ik dat zo om mij heen hoor.’

Aan een voorspelling hoe zijn team het tot nu toe wisselvallige seizoen zal eindigen wil hij zich dan ook niet wagen. ‘Nee, dat ga ik niet doen. Afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Sportief heb ik hele goede dingen gezien. Op die manier kan je het iedereen lastig maken, het is nu aan mijn spelers om hun voeten te laten spreken en het seizoen op een mooie manier af te sluiten’, besluit de afscheidnemende coach.

Foto: © Kees Verhaar

Cor Stoof, 0172SPORT

Cor Stoof ook volgend seizoen trainer Sportief

Interview NSV’46 – Sportief | Stefan van Tol en Tosca Wens