0172SPORT, Dennis vd Ing, NSV'46, contractverlenging

Dennis van den Ing jaar langer bij NSV’46

Noorden | Vandaag werd bekend gemaakt dat NSV’46 en trainer Dennis van den Ing overeenstemming hebben bereikt om het lopende contract met een jaar te verlengen. Van den Ing gaat zodoende zijn vierde seizoen in als hoofdverantwoordelijke bij de Noordenaren, ondanks de penibele situatie waarin de Noordenaren momenteel verkeren. 0172SPORT sprak exclusief met NSV’46-voorzitter Rinie van Koert.

Als we een blik werpen op de ranglijst van 3e Klasse A zien we dat jullie in zwaar weer verkeren maar vandaag kwam naar buiten dat jullie het aflopende contract met de hoofdtrainer toch verlengen. Leg eens uit.
Van Koert: ‘Eigenlijk was de beslissing tot verlengen niet eens zo moeilijk. De plaats die wij momenteel bezetten is uiteraard niet de plaats waarvan we gedacht hadden te staan na twaalf wedstrijden maar om hier de trainer de schuld van te geven gaat mij te ver. Het niveauverschil tussen de vierde en de derde klasse is groot en wij zijn er qua selectie eigenlijk op achteruitgegaan. Zo vertrok sterkhouder Dylan Rietveld naar Noordwijk en uiteraard gunden wij hem deze mooie stap van harte. Maar er zijn ook selectiespelers die na het behalen van het kampioenschap hebben besloten om in een lager elftal te gaan voetballen, hier waren we vanzelfsprekend minder content mee. Tel hier nog de langdurige blessures van Michael van Koert en Nick Geerlof bij op en je snapt misschien waarom we het deze jaargang moeilijk hebben.’

‘We blijven er in, het kwartje valt een keer onze kant op’

Rinie van Koert, voorzitter NSV’46

De uiterst bevlogen voorzitter vervolgt: ‘Hiernaast zit het ons dit seizoen op voetbalvlak ook gewoon niet echt mee. Waar het kwartje vorig seizoen steevast onze kant op viel in moeilijke wedstrijden, is dit nu honderdtachtig graden gedraaid. We moeten leren om ook op dit niveau een wedstrijd over de streep te trekken’.

Moeten we de contractverlenging dan zien als een signaal naar de groep dat jullie vertrouwen in de trainer hebben en zij samen moeten zorgen voor lijfsbehoud?
Van Koert: ‘Ik wil het geen signaal naar de groep noemen want uiteraard hebben we het draagvlak voor de trainer ook in de groep gepeild. Hieruit kwam ook naar voren dat er voldoende vertrouwen is in Dennis. Illustratief is misschien wel dat ondanks de mindere resultaten de trainingsopkomst nog nooit zo goed is geweest, ook omdat men weet dat je onder deze trainer moet vechten voor je plek. Krappe selectie of niet.’

Wat was de belangrijkste reden om te verlengen?
‘De belangrijkste reden was uiteraard dat de spelersgroep met deze trainer door wilde en dat de trainer zelf te kennen gaf graag door te gaan. Hij ziet nog genoeg potentie om de groep en het team beter te maken’, aldus Van Koert. ‘Hiernaast vinden wij het ook belangrijk dat onze hoofdtrainer bij de club past en zich met onze dorpsclub verbonden voelt. Dit is in het geval van Dennis zeker aan de orde. Naast de selectie verzorgt hij ook dikwijls trainingen voor andere elftallen, geeft hij clinics aan de jeugd en is hij tijdens feestavonden steevast aanwezig als bezoeker. Een enkele keer staat hij zelfs achter de bar.’

Het is natuurlijk ook Van den Ing zijn eer te na om te vertrekken met een degradatie…
‘Ho ho, zo ver is het nog lang niet natuurlijk, het vertrouwen binnen de club, zowel het bestuur, selectie als onze supporters, is nog altijd groot. Vergeet niet dat “het gat” met een plek boven de streep maar twee puntjes betreft. Ik ga er dan ook nog steeds vanuit dat we ons weten te handhaven, het kwartje gaat een keer onze kant op vallen!’, besluit de Noordense preses.

Voorbeschouwing Sportief – Moordrecht

Voorbeschouwing TAVV – DoCoS