De Sportverkiezing Nieuwkoop, 0172SPORT

De Sportverkiezing Nieuwkoop: De sportvrijwilligers

Nieuwkoop | Regelmatig zullen wij u op de hoogte houden omtrent De Sportverkiezing Nieuwkoop op deze website. Per categorie zullen wij de voorgedragen sporters en organisaties nader belichten. In onze tweede aflevering stellen wij de voorgedragen vrijwilligers aan u voor. Vijf mensen uit de sportwereld met allen hun staat van dienst in de sport en voor hun vereniging. De jury heeft besloten om hiervoor geen specifieke prijs uit te reiken, omdat zij vinden dat elke vrijwilliger belangrijk is voor een club. Wij stellen de voorgedragen vrijwilligers nader aan u voor:

Piet Verhaar (Tennis Vereniging Ter Aar)
Verhaar is een noeste werker voor TVTA. Hij is altijd beschikbaar en inzetbaar als vrijwilliger voor de vereniging. Verhaar zet zich in voor het onderhoud van de banen en het clubhuis. Personen zoals Piet zijn onmisbaar voor een vereniging. Bovendien is het lovenswaardig te noemen dat hij aan het werk is voor zijn club en dat hij dit weet te combineren met de zorg i.v.m. de slechte gezondheid van zijn vrouw.

Cocky Hoeksema en Loni Klijn (Waterlanders)
Deze dames zijn al tien jaar lang de vaste tellers bij de thuiswedstrijden van Dames 1 van de Waterlanders. Zij laten het team nooit in de steek en zijn er altijd. In dit jubileumjaar leek het de speelsters van Dames 1 zeer gepast om hen dit jaar extra in het zonnetje te zetten. Een stukje waardering voor hun inzet voor hun decennium lange trouwe dienst is dan wel op zijn plaats.

Adrie van Lith (NSV’46, voetbal)
Van Lith is een prima kerel en voert zijn taken precies uit. Door zijn organisatietalent komen spelers graag naar de club om een gezond uurtje te sporten. Daarnaast besteedt hij altijd aandacht als er iemand ziek is. Ook regelt hij aan het einde van het seizoen een gezellig avondje voor de groep met partners. Ook regelt hij al jarenlang de organisatie van het recreantenteam op zaterdag door onder andere de materialen al klaar te hebben liggen en na afloop weer op te ruimen. Dat team is uitgegroeid naar 20 leden russen de 45 en 75 jaar. Na zijn pensionering in de zomer van 2018 regelt Van Lith ook nog eens de maandagavond schoonmaak, bijgestaan door een trio seniorenspelers.

Sandra Könst (STG Ter Aar)
Könst is bestuurslid van STG (Schaats Trainings Groep) Ter Aar en vervult deze taak sinds 2016. Zij is door het otenmalige bestuur gevraagd om zitting te nemen vanwege haar staat van dienst bij de jeugd. Daar begeleidde zij de activiteiten zoals de schaatskampen, het jeugdweekend en het jaarlijkse zwemfestijn. Buiten het schaatsseizoen is zij betrokken bij het inline-skaten. Een seizoen duurt voor haar dan ook niet van oktober tot april.

De Sportverkiezing Nieuwkoop wordt gehouden op vrijdagavond 15 maart in de Altior-kantine in Langeraar.

Voorbeschouwing DSVP – NSV’46

Voorbeschouwing ‘wedstrijd van de week’ Sportief – Woerden