De Sportverkiezing Nieuwkoop, 0172SPORT, Sporttalenten

De Sportverkiezing Nieuwkoop: De sporttalenten

Nieuwkoop | Regelmatig zullen wij u op de hoogte houden omtrent De Sportverkiezing Nieuwkoop op deze website. Per categorie zullen wij de voorgedragen sporters en organisaties nader belichten. In onze vierde aflevering stellen wij de sporttalenten aan u voor. Een prachtige lijst van de voorgedragen personen, afkomstig uit velerlei sporten:

Twan van der Jagt: MOTORSPORT (Quad)
Dit jonge talent heeft diverse internationale wedstrijden gereden in Frankrijk. Twee keer eindigde hij bij de eerste tien. Ook de tiende plaats was zijn deel tijdens de Kampioenscross in Arnhem op 25 september. Deelgenomen aan de Ronde des Sables – Loon Plage in Frankrijk, de tweede wedstrijd van het Franse zandkampioenschap op 28 oktober. Van der Jagt stond op de laatste rij bij de start van de 152 deelnemers. Na één ronde kwam hij als 78e door. Uiteindelijk finishte Twan op de 31e plaats in dit grote veld in een wedstrijd die twee uren in beslag nam.

Tom Wijfje: WIELRENNEN
Inmiddels rijdt Wijfje bij de beloften en zo af en toe tussen de eliterenners. In het begin van het jaar weet Wijfje vele ereplaatsen te behalen (één keer winst en zes keer tweede) In de Ronde van ‘s Gravendeel, Lekkerkerk, Ermelo, Hoogkarspel, Heerle en Wielerspektakel van Monster behaalt hij opnieuw zilver. Meest in het oog springende resultaat is een vierde plaats in het districtskampioenschap van Zuid-Holland.

Shenna Lenting: TURNEN
Op 21 april weet Lenting zich te kwalificeren voor het NK turnen door goed te presteren tijdens een plaatsingswedstrijd in Alkmaar op haar favoriete toestel: De Balk. Op de finaledag wist zij een zesde plaats te behalen, een enorme prestatie gezien haar prille leeftijd en dus bij de beste acht van Nederland op dit onderdeel. Tevens wordt zij met haar team (vereniging) tweede van Nederland.

Jesse Soede: WIELRENNEN (BMX)
Op 19 maart wordt direct een eerste plaats opgeëist. Europees gezien haalt hij menig halve finale in een internationaal veld en in Spanje weet hij er zelfs eentje te winnen. Helaas raakt hij door een akkefietje tijdens de training op het EK geblesseerd en verloopt deze niet zoals gewenst vooraf. Wel geselecteerd om voor Nederland uit te komen.

Joni Tersteeg: SCHAATSEN (Shorttrack)
Als aller jongste deelneemster kwam Tersteeg uit in de categorie dames senioren en junioren A&B tijdens het KPN NK shorttrack. Uiteindelijk strandde zij in de halve finale op de 1500 meter in een heat waarin ook Jorien Ter Mors meereed. Op 18 maart 2018 behaalt zij een tweede plaats op het NK shorttrack voor junioren. Zowel op de 1500 meter als op de 1000 meter eindigt ze op de tweede plaats. Joni weet dit jaar bij de junioren A de KNSB cup te winnen. Dit is de Nederlandse shorttrack-competitie bestaande uit zes wedstrijden.

Lars Plaisier: DARTS
In Egmond aan Zee wint Plaisier met o.a. een 170-finish de Champions League Of Darts, wint een NDB-ranking, wordt met zijn team regionaal bekerkampioen en maakt ondanks zijn jonge leeftijd de overstap naar de senioren. Plaisier beleeft een ongekend jaar in zijn sport en is een van de grootste dartstalenten uit Nederland.

Daan Kool: SCHAATSEN EN WIELRENNEN
Kool weet in 2018 zijn persoonlijke record op de metrische mijl aan te scherpen. Zijn PR op de 1500 meter is opmerkelijk, omdat hij dit met maar liefst vier seconden naar beneden brengt. Ook op de fiets presteert hij. Hij wordt bij de junioren vierde in Alphen aan den Rijn en eindigt op de negende plaats tijdens de Districtskampioenschappen Zuid-Holland. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen welke van 27 t/m 30 december 2018 in het Omnisport te Apeldoorn werd verreden is Daan Kool Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel 1 kilometer.

Roos den Besten: TWIRLEN
Wereldkampioen 2018 in teamverband samen met Celina Byrna en Iris Sassen. De internationale top is sterk en de wereldtitel behalen is dan ook een grote prestatie. Daarnaast twirlt deze dame niet alleen in teamverband op hoog niveau, ook is ze solistisch erg sterk en staat zij aan de top van haar leeftijdsklasse. Dit betekent dan ook meerdere Nederlandse titels. Zo is Roos den Besten zelfs op elk onderdeel wat je binnen de twirlsport kunt beoefenen Nederlands kampioen en stond zij in januari 2019 klaar om op het NK weer goud binnen te slepen en vervolgens met Pasen tijdens het EK 2019 in Italië weer voor de Europese titel te gaan.

Beau Snellink: SCHAATSEN
Vierde op de 3.000 meter en derde op de 5.000 meter bij het NK Schaatsen voor junioren. Schaatst in de top van de Nederlandse jeugd. Beau schaatst al jaren toptijden in zowel marathon als lange baan schaatsen. Beau heeft ook al een aantal records op zijn naam, volgens mij is hij ook één van de recordhouders op de 3.000 meter gereden in Utrecht Vechtsebanen. Op 23 december 2018 is hij nog eerste geworden bij de Gewestelijke kampioenschappen marathon (veertig ronden).

Jelle Koeleman: SCHAATSEN
De vijftienjarige Jelle Koeleman mag gedefinieerd worden als een aanstormend talent. Jelle maakt deel uit van de Heren Junioren C selectie van de Schaatsacademie Noord West van de KNSB. Dat er een progressie zit in zijn schaatsen kan blijken uit de vele PR’s die hij in 2018 wist te verbeteren. Dat hij daarbij ook nog gedreven is blijkt uit de vele nationale maar ook enkele internationale wedstrijden die hij heeft gereden. Maar liefst vijftien (!) keer verbetert Koeleman zijn PR in één jaar en stelt deze op vier afstanden aanmerkelijk scherper. Er zit nog veel in het vat, zo lijkt het.

Jurgen van der Hoorn: SCHAATSEN
De achttienjarige Jurgen van der Hoorn is junior B en heeft deel uitgemaakt van de baanselectie van de schaatsacademie Noord West van de KNSB. Jurgen neemt deel aan nationale en internationale wedstrijden en mag gezien zijn talent deelnemen aan Nationale kampioenschappen. Van der Hoorn haalt vele seconden van zijn PR van de 300 meter af. Achtmaal weet hij zich in één seizoen te overtreffen.

De Sportverkiezing Nieuwkoop wordt gehouden op vrijdagavond 15 maart in de Altior-kantine in Langeraar.

Speeldagenkalender seizoen 2019-2020 bekendgemaakt, 31 augustus 0172SPORT-CUP

Vrijwilligers gezocht, wij zoeken jou!, 0172SPORT

0172SPORT zoekt vrijwilligers!