De Halve Marathon van Nieuwkoop gaat niet door

Nieuwkoop | De crisis rond het corona virus heeft grote invloed op vrijwe; alle sportevenementen wereldwijd. En dat heeft ook gevolgen voor lokale evenementen zoals de Halve Marathon van Nieuwkoop.

Gezien de beperkingen die worden opgelegd in de zogenaamde “1,5 meter-samenleving” heeft de organisatie van de Nieuwkoop Halve Marathon besloten het evenement – dat voor 6 september op de agenda stond – geen doorgang te laten vinden.

Tijdens deze sportieve happening vanuit het dorpscentrum van Nieuwkoop worden zodanig veel deelnemers en toeschouwers verwacht dat het onmogelijk wordt voldoende afstand te bewaren. Ook het vervoer per bus van de deelnemers aan de 10 kilometerloop naar het startpunt in de Meije is organisatorisch lastig binnen de huidige regels.

Helaas dus dit jaar geen Nieuwkoop Halve Marathon. De organisatie hoopt en verwacht dat dit hardloop- en wandelfeest in 2021 wel weer door kan gaan en wel op zondag 5 september. Voldoende tijd dus om hiervoor in training te gaan. Veel succes daarmee en tot ziens in 2021!

Waterlanders start buitentrainingen voor mini- en jeugdleden

Zevenhoven Vrouwen zoeken keepster en speelsters