Breaking: Nicolaas Boys selectie stapt over naar zaterdagvoetbal

Nieuwveen | De kogel is door de kerk. Met ingang van het seizoen 2021-2022 zal Nicolaas Boys na 87 jaar het zondagvoetbal gedag zeggen en maakt het de overstap naar de zaterdag. Overigens zullen alleen de selectieteams (het eerste en tweede elftal) naar de zaterdag verhuizen, de overige teams blijven wel actief op de zondag.

In de afgelopen maanden gaven steeds meer selectiespelers bij het bestuur te kennen dat zij een overstap naar de zaterdag wel zouden zien zitten. ‘Vanuit de selectie was er steeds meer de wens om wedstrijden in de buurt te gaan spelen. Vorig jaar speelden we veel in de regio Haarlem en dit seizoen moesten we vooral naar Den Haag en Delft. Doordat steeds meer ploegen de overstap naar de zaterdag maken is dit voor ons ook interessanter geworden. We spelen liever derby’s of andere wedstrijden in de buurt dan dat we in de eerder genoemde regio’s moeten spelen’, aldus aanvoerder Peter Burgmeijer.

‘De selectie sprak steeds nadrukkelijker de wens uit om over te stappen en we zijn er als bestuur om het voetbal te organiseren voor onze leden’

Gerhard Burgmeijer | Voorzitter Nicolaas Boys

Na alle voor- en tegens op een rijtje te hebben gezet ziet ook het bestuur van Nicolaas Boys de overstap zitten en neemt men dus afscheid van het zondagvoetbal met de selectie. Voorzitter Gerhard Burgmeijer vult zijn zoon aan: ‘We zijn er als bestuur om het voetbal te organiseren voor onze leden. De selectie sprak steeds nadrukkelijker de wens uit om over te stappen, ook doordat het perspectief op de zondag volledig weg is door de grote leegloop van andere teams. Er zijn in de afgelopen jaren ook jongens lager gaan voetballen die geen zin meer hadden om te reizen naar Den Haag of Haarlem, dus wellicht willen deze nu ook weer in de selectie spelen. Wel moeten we als club gaan kijken om de zondag interessant te houden. De overige teams hebben allemaal aangeven om op zondag te willen blijven spelen. Sterker nog, er komt zelfs een seniorenteam bij. Maar normaliter blijft iedereen hangen om ‘s middags bij het eerste te kunnen kijken. Dit wordt natuurlijk anders’.

Doordat Nicolaas Boys aankomende zomer al overstapt naar het zaterdagvoetbal, kunnen zij instromen in de vierde klasse en mogelijk in de competitie bij NSV’46, Sportief en Zevenhoven terechtkomen. Iets waar ze in Nieuwveen vooral op hopen en bij de KNVB ook aangegeven hebben. ‘Het spelen van derby’s staat bij ons als spelers het hoogste op het lijstje. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de competitie-indeling’, aldus Peter Burgmeijer.

‘Het spelen van derby’s staat bij ons als spelers het hoogste op ons verlanglijstje’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

Overigens lijkt Nicolaas Boys wel het juiste moment voor een overstap te hebben gekozen, aangezien in het seizoen 2022-2023 de vijfde klasse wordt geïntroduceerd en Nicolaas Boys dan op dit niveau had moeten instromen. Volgens de Burgmeijers speelde ook dit mee in de keuze. ‘We konden het inderdaad niet laten schieten om het instappen in de vierde klasse te laten schieten en daardoor is alles wel in een stroomversnelling gekomen.’

Door de overstap van Nicolaas Boys is Altior nog de enige vereniging in onze gemeente die op zondag blijft spelen.

Meer informatie over de overstap van Nicolaas Boys is te vinden op de website van de Nieuwveners.

Archieffoto Kees Verhaar

Chris den Haan maakt overstap van Altior naar Aarlanderveen

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De Overstapweken