Beau Snellink geniet en leert tijdens NK in Thialf

Heerenveen | Ondanks de lege tribunes in het imposante Thialf-stadion genoot Beau Snellink met volle teugen van zijn debuut op de Daikan NK afstanden. De jonge Noordenaar mocht zich meten met de grote der aarde en deed hiermee een onvergetelijke ervaring op. Met een twaalfde plaats verliet de ambitieuze schaatser Thialf in de overtuiging dat hij er nog vaak zal terugkeren.

Zijn 5.000 meter verliep erg goed, tot drie ronde voor het einde een misslag ervoor zorgde dat Snellink wat tijd moest inleveren. Zonder deze misslag had de debutant wellicht nog iets hoger kunnen eindigen. Toch was er na afloop vooral tevredenheid over de opgedane ervaring. ’Over het algemeen ben ik tevreden met deze race, weer een hoop geleerd en hier kunnen we zeker mee door. Natuurlijk wil je sneller, dat is altijd het doel, maar soms moet je doelen bijstellen en gewoon rijden voor wat er in zit. Het was zwaar ijs, daar hoorde je iedereen over en dat ga je voelen in je laatste rondes’.

‘Het was zwaar ijs en dat ga je voelen in je laatste rondes’

Snellink klokte uiteindelijk een tijd van 6.29,44 waar winnaar Patrick Roest zijn afstand afwerkte in een tijd van 6.10.16. Het talent heeft dus nog een ‘gaatje’ te dichten maar heeft gezien zijn leeftijd daar nog alle tijd voor. ‘Het was vooral een ervaring om nooit meer te vergeten, ook heel bijzonder dat er geen publiek aanwezig was. Natuurlijk ben ik er volgend jaar weer bij en dan gaan we zeker weer een stuk harder en wie weet wordt het ooit bekroond met een plaats op het podium.’

De NK afstanden heeft Snellink dus overduidelijk een boost gegeven. Trots en vol ambitie zal hij zijn nog prille carrière voortzetten. Één ding is na vrijdagavond in ieder geval zeker; We gaan nog veel van deze jongen horen!

Wijfje pakt brons!
Melissa Wijfje werd knap derde op de 1500 meter, met een tijd van 1.56.66 moest zij alleen Antoinette de Jong en de uiteindelijke winnaar Jorien ter Mors voor zich dulden. Zelfs Ireen Wúst beet haar tanden stuk op de tijd van de Ter Aarse en zodoende kreeg zij vrijdag de bronzen medaille omgehangen.

Beau Snellink van start op de NK afstanden

Dennis van den Ing, Trainer in overweging, 0172SPORT column, 0172SPORT

Systemen