Arjan van der Laan nieuwe trainer Altior

Langeraar | Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie maakte Altior bij monde van technisch commissielid Jan-Willem van de Bos bekend dat het een nieuwe trainer heeft gevonden in Nieuwkoper Arjan van der Laan. Hij zal vanaf komend seizoen de scepter zwaaien en Manfred van den Bosch opvolgen.

Van der Laan is een bekende naam in de regio en maakte in de jaren negentig en zero’s furore in het profvoetbal bij onder meer Sparta, ADO Den Haag en FC Twente. Met de laatstgenoemde club pakte hij in 2001 de KNVB-beker door in de finale na strafschoppen PSV te verslaan. Van der Laan speelde ruim vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. In zijn nadagen kwam de geboren Nieuwkoper nog uit voor NSV’46 uit zijn toenmalige woonplaats Noorden.

Na zijn carrière acteerde hij op diverse niveaus als trainer/coach. Zo was hij onder meer in de jeugd van Sparta actief en fungeerde hij tweemaal als interim-coach bij de Kasteelclub. Hierna stond de voormalig middenvelder nog onder contract bij FC Utrecht en werd hij hoofdtrainer van FC Lisse. Die laatste club verliet hij om aan de slag te gaan als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, hetgeen geen gelukkig huwelijk bleek. Van der Laan was sinds 2019 trainer van het Tielse TEC dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Altior heeft dus een zeer ervaren trainer aan zich weten te binden. Op de clubwebsite meldt het: ‘Met Arjan denken wij een trainer te hebben gevonden die ons jonge eerste elftal verder weet te ontwikkelen, zowel op team- als op individueel niveau.’

Foto: Altior.nl

Nieuwe NSV’46-trainer Robert Swart stelt zich voor

Zes uur van Nieuwkoop 2020