Altior, ROAC, 0172SPORT

Altior weet ROAC-muur niet te slechten en staat met lege handen

Langeraar | De uitwedstrijd in ‘de rip’ werd met het kleinst mogelijke verschil verloren en dat was ook afgelopen zondag het geval na negentig minuten elkaar aftasten. Beide ploegen waren op voorhand met een punt tevreden en dit deed het spelbeeld niet veel goeds. Ondanks dat wist ROAC toch met de volle drie punten Langeraar te verlaten.

Hein Leliveld, de Nieuwveense oefenmeester van ROAC, laat zijn ploeg naar vermogen spelen; zeer behoudend met een ouderwetse laatste man die als extra slot op de deur fungeert. Deze tactiek legt hem tot dusverre geen windeieren want hij heeft zijn ploeg naar een keurige tweede plaats op de ranglijst geloodst.
Altior had zichtbaar moeite zich door de gesloten verdediging te spelen en had in het achterhoofd dat het moest oppassen voor de gevaarlijke uitbraken. In de eerste helft was het voornamelijk aftasten en viel er slechts één echte kans te noteren. Na bijna een half uur spelen controleerde Mike Otto de bal mooi met de borst maar zijn schot vanuit kansrijke positie ging vervolgens hoog over het doel van Poel van der Dammen.

De tweede helft veranderde het spelbeeld iets. Altior ging meer op zoek naar een doelpunt en dit leverde voor ROAC-middenvelders Sam van der Geest en Freek Heemskerk soms zeeën van ruimte op tussen de steeds groter wordende linies. Manfred van den Bosch speelde hier op in door halverwege het tweede bedrijf de meer behoudend spelende Stan Janssen te brengen voor Tim Heijkoop, die tactisch steeds meer uit de pas begon te lopen. Een teken dat ook de Altior-trainer genoegen zou nemen met een punt.

‘Niks weggeven en onze aanval lam leggen is gewoon een kwaliteit’

Manfred van den Bosch | Trainer Altior

Ook ROAC durfde bij vlagen iets meer vooruit te spelen als de mogelijkheid zich voordeed. Zo waren zij na bijna zeventig minuten zeer dichtbij een doelpunt na goed druk zetten. Op de rand van het strafschopgebied werd de bal veroverd maar het schot werd vervolgens zeer knap uit de rechterbovenhoek getikt door Jeroen Sassen. Ook Van der Dammen moest twaalf minuten voor tijd handelend optreden na een op het oog onbedoelde doelpoging van Anton de Haan. Zijn vrije trap vanaf een meter op veertig kon ternauwernood tot corner verwerkt worden.
In de vijfentachtigste minuut raakte Otto de paal nadat hij de bal ontving van Marco Pellegrom die vooraf eerst twee verdedigers omspeelde. Twee minuten voor tijd sloeg ROAC wél toe en deelde zo een late genadeklap uit. Een makkelijk gegeven vrije trap rond de middenlijn werd bij de tweede paal neergelegd, Davey Smits was Yoek Bentvelzen volledig kwijt, die hierdoor gemakkelijk kon binnenkoppen, 0-1.

‘Ik pak zes punten tegen Altior, dus ik zal wel iets goed doen toch?’

Hein Leliveld | Trainer ROAC

ROAC-trainer Hein Leliveld was uiteraard zeer content met de late driepunter en het vertoonde spel. ‘De dreiging die zij hebben van met name Pellegrom en  Ed van der Weijden moesten wij onschadelijk maken en dat is gelukt. Onze kracht zit in de achterste linie, waarbij we hopen op een kans in de omschakeling.’ Het verwijt dat het publiek geen mooie wedstrijd voorgeschoteld werd door de oefenmeester weggelachen. ‘Ach ik speel naar de kwaliteiten die ik heb en pak zes punten tegen Altior, dus ik zal wel iets goed doen toch?’
Altior-trainer Manfred van den Bosch had een wrange nasmaak overgehouden aan de wedstrijd. ‘Ook wij namen minder risico dan normaal. In deze fase van de competitie is ieder puntje welkom. Ik kon dan ook leven met het verloop van de wedstrijd en de op handen zijnde puntendeling. Dat je dan toch nog met lege handen staat is zuur. Maar heel eerlijk… Zij doen dit natuurlijk goed, niks weggeven en onze aanval lam leggen is gewoon een kwaliteit.’

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen, Daan Vonk, Daan van der Pijl (74. Davey Smits), Anton den Haan, Sven van Vliet; Tim Heijkoop (77. Stan Janssen) Tom van der Weijden (48. Rick Keijzer), Thijs Noordsij; Ed van der Weijden, Marco Pellegrom, Mike Otto

Klik hier voor het interview met beide trainers

Bekijk hier alle uitslagen en de stand

ROAC Hein Leliveld

Interview Van den Bosch & Leliveld | Altior – ROAC

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

Positie voor de goal