Altior, 0172SPORT, Ed van der Weijden

Altior verzekerd van lijfsbehoud

Roelofarendsveen | In de uitwedstrijd tegen DOSR – de leider in de derde periode – heeft Altior zich met een remise verzekerd van een tweede jaar in de tweede klasse zondag. Een knappe prestatie van het equipe van Manfred van den Bosch, dat dit met veelal goed voetbal wist te bereiken.

Afgelopen zondag speelde Altior een prima eerste helft dat zich bij vlagen goed onder de druk van de thuisploeg kon uitvoetballen. Na een kwartier voetbal namen de oranjehemden brutaal de leiding via Ed van der Weijden die een afgemeten voorzet van Mike Otto binnenkopte. Ondanks het goede spel creëerde Altior geen grote kansen. De grootste mogelijkheid was voor Thijs Noordsi die zijn schot met links naast het doel zag belanden.
DOSR had zichtbaar moeite zich door de hechte verdediging van de bezoekers heen te spelen. Opvallend was hierin de rol van Stan Janssen, die vanwege schorsingen en blessures de voor hem ‘onbekende’ rol van rechtsback bekleedde en dit met verve deed.
Op slag van rust ging het toch mis achterin en moest men de gelijkmaker slikken. Daan van der Pijl werd onder druk gezet en speelde de eveneens in de dekking staande Tom van der Weijden in die hierdoor de bal verloor. Dit balverlies werd in no-time omgezet in de 1-1, wat tevens de ruststand bleek.

‘We kunnen ons nu met een iets geruster hart gaan richten op het slot van de competitie’

Manfred van den Bosch | Trainer Altior

De tweede helft een scherper DOSR dat besloot de opbouw van Altior in een vroeger stadium te verstoren waardoor er veelal de lange bal werd gespeeld. Het veld werd alsmaar langer wat het spelbeeld niet ten goede kwam. De grootste kans kwam op naam van Damian Hoogenboom die een geheel vrije doortocht werd geboden richting Jeroen Sassen. Laatstgenoemde werd door Hoogenboom omspeeld maar wist op zeer knappe wijze alsnog de een tegendoelpunt en een zekere driepunter voor de thuisploeg te voorkomen. Van der Weijden meende in de slotfase nog recht te hebben op een strafschop maar de scheidrechter wilde van geen fluiten weten. Het had ook teveel geweest zo vond ook Van den Bosch. ‘Het ‘penaltymoment’ was slecht te zien vanuit mijn positie en ik denk dat ook de scheidsrechter slecht zicht had op de situatie om zeker te zijn van een strafschop. Al met al kan ik goed leven met een punt. Het was een gelijkwaardige wedstrijd waarbij wij de eerste helft het betere van het spel hadden en zij de tweede helft. Jeroen (Sassen, red.) houdt ons de tweede helft met die redding op de been, want het was echt zo’n wedstrijd waarbij de ploeg die de goal zou maken er met de overwinning vandoor zou gaan. Dit punt en uiteindelijk de overige resultaten, zorgen ervoor dat we met tweeëndertig punten nu verzekert zijn van een langer verblijf op dit niveau. Dat geeft zeker voldoening en nu kunnen we ons met een iets geruster hart gaan richten op het slot van de competitie.’

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Daan van der Pijl, Anton den Haan, Sven van Vliet; Tom van der Weijden, Thijs Noordsij, Ed van der Weijden; Tim HeijKoop (46. Rick Keijzer), Marco Pellegrom, Mike Otto (79. Rody Blommesteijn)