Nieuwkoop en Aarlanderveen delen de punten in bij vlagen verhitte derby

Nieuwkoop | De tweede wedstrijd in poule B van de 0172SPORT-CUP werd afgewerkt op Sportpark de Dulen, waar SV Nieuwkoop buurman Aarlanderveen ontving. De eerste helft was het fel en bij vlagen zelfs te fel, en was het voornamelijk de thuisploeg dat een positieve indruk achterliet. In het tweede bedrijf liet Aarlanderveen echter ook zien dat het over een prima ploeg beschikt.

De wedstrijd was net twee minuten onderweg toen de thuisploeg op voorsprong kwam en dit betrof direct een doelpunt dat mee kan dingen voor de Puskás Award. Sam Vijfhuizen kwam na gestuntel achterin bij de bezoekers slim aan de bal en gaf het leer mee met de opstomende Dave Verhage. De buitenste middenvelder nam de bal op zo’n twintig meter van het doel met het hoofd mee en liet daarna middels een vlammend schot via de onderkant Aarlanderveen-goalie Koen den Elzen compleet kansloos.

Aarlanderveen was zichzelf niet en was lang niet altijd met voetbal bezig. Nieuwkoop ging hier niet in mee, liet prima veldspel zien en verdubbelde al snel de voorsprong. Op aangeven van Boy Vork tikte Hamza Elmaraije in een leeg doel binnen. De Aarlanderveen grensrechter zag hier echter buitenspel in, maar dit werd (terecht) weggewuifd. Aarlanderveen was het hierdoor helemaal kwijt en dit resulteerde er helaas onder meer in dat de bezoekers na een half uur met tien man verder moesten.

De ploeg van Boris van Es leek met een comfortabele 2-0 de thee op te zoeken maar Aarlanderveen kwam vanuit het niets een minuut voor rust terug in de wedstrijd, 2-1. Een bal van achteruit werd door Paolo van der Straaten de ruimte in gespeeld op zijn broer Alessio van der Straaten die de bal één-op-één in de verre hoek schoot.

De tweede helft lieten de bezoekers zien ook wel degelijk te kunnen voetballen en met een man minder was het een aantal keer gevaarlijk. Nieuwkoop had niet meer de rust en controle aan de bal dat het de eerste helft etaleerde en dit mag het zichzelf verwijten. Te vaak werd te snel de diepte gezocht en dit resulteerde zelden in een goede keus. Wanneer de bal achter wel goed viel voorkwam de vlag-grage grensrechter van de bezoekers dat Nieuwkoop de voorsprong kon uitbouwen.

Vork was dichtbij de 3-1 maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald nadat een voorzet buiten het bereik van de ingevallen Aarlanderveen-doelman Sven Koelewijn bij de tweede paal voor zijn voeten viel. Na een blunder van jewelste van Koelewijn, die het speeltuig door de benen liet glippen, leek de thuisploeg alsnog te krijgen waar het naar op zoek was. Echter werd er weer buitenspel geconstateerd en nu ging de arbiter hier wel in mee.

Met nog twaalf minuten op de klok kwam Aarlanderveen op gelijke hoogte. De thuisploeg stond slecht geformeerd en een snel genomen vrije trap van Bram Egberts werd voor het doel geslingerd en van dichtbij met een volley tegen de touwen gewerkt door Steven van der Pijl.

Geen van beide ploegen kon een echt slotoffensief bewerkstelligen waardoor deze eerste ontmoeting van de drie dit seizoen tussen de buren in een puntendeling eindigde.