Zevenhoven doet zichzelf tekort in Boskoop

Boskoop | Met nog zesenveertig minuten op de klok en met een tussenstand van 0-0 diende het restant van de wedstrijd Floreant – Zevenhoven uitgespeeld te worden. De vijfenveertigste minuut zou moeten starten met een indirecte vrije trap voor Zevenhoven vlakbij het doel van Floreant. De scheidsrechter besliste echter anders…

Dezelfde leidsman als drie weken terug – toen deze wedstrijd werd gestaakt – besloot dat er gewoon afgetrapt moest worden tot verrassing overigens van beide trainers. De officiële laatste minuut van voor de rust werd verlengd met precies vier minuten blessuretijd. In die fase gebeurde er overigens weinig verheffends van twee kanten waardoor er precies na vijf minuten van kant werd gewisseld…

Na de ‘hervatting’ kregen de Boskopers de eerste grote kans. Na een diepe bal van centrale verdediger Thijs van der Loo kreeg Jeffrey Hilgeman de bal prachtig onder controle, maar zag zijn lob over het doel van Connor van Heertum gaan. Een soortgelijke mogelijkheid deed zich ook aan de andere kant voor. Namens Zevenhoven kon Erik de Boer opstomen richting het vijandige doel, maar ook hij zag zijn boogbal op het dak van het doel belanden. Even later kreeg Zevenhoven nog een riante mogelijkheid via Berry Peters, maar zijn kopbal miste richting, kracht en precisie.

Ook een gekraakt schot van Peters via een rug van een verdediger belandde net over het Boskoopse doel. Dat bleek het laatste wapenfeit van de middag voor de mannen in het zwart. Na zestig minuten spelen viel Martijn Schreuder namens de gastheren uit met een hamstringblessure en werd vervangen door A-junior Timo van der Zijden. Dat bleek achteraf gezien een gouden wissel, want Van der Zijden wist een minuut later zijn imponerende rush te bekronen aan de rechterkant met een bekeken schuiver: 1-0.

Zevenhoven leek hierdoor aangeslagen en knokte wel voor wat het waard was. Verbeten duels werden er uitgevochten op met name het middenveld, maar beide partijen grossierden in balverlies. Juist toen Zevenhoven tekenen van herstel ging tonen en men het slotoffensief had ingezet viel zoals zo vaak de treffer aan de andere kant. In zijn haast vergat doelman Van Heertum de bal op te pakken en schoof deze zo in de voeten van Hilgeman. De topscorer namens de Boskopers schoot de bal van grote afstand in het lege doel in de eenennegentigste minuut: 2-0.

De aftrap bleek het laatste balbezit van Zevenhoven in deze wedstrijd. Ondanks de enorme werklust in deze eenenvijftig minuten durende wedstrijd kwam men toch tekort op de beslissende momenten. Het heeft zeker kansen gehad op een beter resultaat op deze zonovergoten middag, maar helaas waren de kansen niet besteed aan de mannen van trainer Chris Snatersen. Door dit resultaat blijven de Zevenhovenaren staan op plaats dertien, terwijl Floreant blijft staan op de vijfde plaats, maar in verliespunten gelijk met LSVV’70, dat drie punten meer heeft maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld. Volgende week speelt Zevenhoven tegen de op de derde plaats staande Alphense Boys, dat overigens bovenaan staat in de tussenstand in de derde periode. Opnieuw dus een pittige tegenstander. Men weet dus wat hen te doen staat deze week.