Waterlanders Heren 1 start het nieuwe jaar met twee overwinningen

Nieuwkoop | Het eerste herenteam van het Nieuwkoopse Waterlanders is het nieuwe jaar goed begonnen. De eerste twee wedstrijden van 2023 werden met ruime cijfers gewonnen. Op zaterdag 14 januari speelde Waterlanders voor een gevulde thuistribune en wonnen zij met 3-1 (25-27, 25-22, 25-22 en 26-24) van Inter Rijswijk.

In de week ervoor speelde Waterlanders ook al tegen Inter Rijswijk. Toen wonnen de Nieuwkopers uit in Rijswijk met 0-4. Na zo’n ruime overwinning zou je kunnen verwachten dat ook deze thuiswedstrijd eenvoudig gewonnen moest kunnen worden. Ten opzichte van vorige week waren aan de Nieuwkoopse kant spelverdeler Edwin van ‘t Wout en buitenaanvaller Marco de Jong afwezig. Ruud Droogh, die meetraint met Heren 1 en zelf speelt in Heren 4, nam de plaats over van De Jong in de basisopstelling.

Goede start
Waterlanders trainer en coach Niels de Nijs kijkt tevreden terug na de wedstrijd. “We zijn de eerste set goed gestart en pakte al vrij snel een behoorlijke voorsprong. Gedurende de set zakte het niveau ietwat terug en kwam Inter Rijswijk op gelijke hoogte. Een aantal onnodige fouten en misverstanden waren hier de oorzaak van. Bij Inter Rijswijk had met name de diagonaal zijn niveau van vroeger weer gevonden en was goed voor de nodige punten. De eindfase van de set was spannend, maar twee strakke services besliste de set uiteindelijk in het voordeel van Inter Rijswijk”, aldus De Nijs.

Geen gelopen race
De tweede set startte Waterlanders met het besef dat het misschien toch geen gelopen race zou worden. “Onze spelverdeler Puck Willemse verdeelde de set-ups goed en zette menigmaal de aanvallers tegenover een eenmansblokkering. Vooral onze aanvoerder Mark Hoogendoorn kon veel scoren tegen een kleinere middenblokkeerder. Tegen het einde van de set werd het nog een beetje spannend, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven.”

“In de derde set wisselde ik passerlopers Rolf Karlsson en Ruud Droogh van positie om met Rolf meer druk te kunnen zetten in de blokkering op de beste aanvaller bij Inter Rijswijk. De service van Waterlanders gaf veel druk op de jonge talentvolle buitenaanvaller van Inter Rijswijk die verder een goede invalwedstrijd speelde”, zo vat De Nijs samen. Ook bij Waterlanders wist middenaanvaller Yop Brouwer een goede service serie neer te zetten. “Aan het einde van de derde set werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld over de buitenkanten met prachtige aanvallen van zowel Tieme van den Haak als Rolf Karlsson.”

Setwinst kwam niet in gevaar
De vierde set vertoonde een redelijk gelijk beeld met de eerdere sets: Waterlanders pakte een voorsprong en Inter Rijswijk kwam gedurende de set weer dichtbij. “Je zag dat Inter Rijswijk vrijuit speelde en wij toch wat krampachtiger omdat er gevoeld werd dat er gewonnen moest worden. De pass was onder leiding van libero Maarten Vossenpoel uitstekend op orde, zodat de aanval goed kom blijven functioneren. Gelukkig kwam setwinst nooit echt in gevaar in deze set en werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen.”

Waterlanders speelt de komende wedstrijd uit tegen Volevo in Leidschendam – de nummer één op de ranglijst – en daarna op zaterdag 28 januari thuis tegen het eerste herenteam van Kratos ‘08 uit Delft.

Foto: Waterlanders viert de overwinning na de derde set van de wedstrijd.

Voorbeschouwing S.V. Utrecht United – Sportief

H.O.V. Automobielen Cycling Team definitief doorgebroken bij de amateurs cyclocross