Voorbeschouwing zaterdag 4 november (Speelronde 6)

Van de redactie | Slechts zeven puntjes wisten wij als redactie te scoren afgelopen weekend. Waar ligt dit aan? We zijn misschien wel wat te chauvinistisch wanneer het op ‘onze ploegen’ aankomt. Of ze stellen teleur, of we schatten ze te hoog in… Voor dit weekend voorspellen we wel ‘gewoon’ weer vier winstpartijen. Zelfs het nog puntloze Zevenhoven gaat de volle buit thuis pakken denken we. Weer dat overdreven chauvinisme of gaan we met deze voorspelling dan eindelijk eens stijgen op de ranglijst? We weten het zaterdag einde middag… Iedereen weer veel succes met het voorspellen!

SVC ’08 – Nieuwkoop
Nieuwkoop startte het seizoen voortvarend met drie zeges maar daar bleef het voor nu ook bij. De laatste twee wedstrijden werd er verloren en daarbij viel ook op dat de ploeg van Boris van Es moeite heeft tot scoren te komen. Voorin ontbreekt al weken Sam Vijfhuizen die tijdens de 0172SPORT-CUP een knieblessure opliep en ook Boy Vork wordt al de nodige weken gemist. De aanvallende middenvelder is ook vaak goed voor een goaltje en zoekt daarbij altijd de oplossing vooruit. Komend weekend treft men laagvlieger SVC’08. De ploeg uit Wassenaar staat voorlaatste en wist tot op heden éénmaal te winnen: tegen CSW… Nu net de ploeg waar Nieuwkoop afgelopen week toch enigszins verrassend van verloor. Nieuwkoop zal zich willen revancheren en misschien biedt een bezoek aan Wassenaar wel de uitgelezen mogelijkheid hiertoe. Een winstpartij is meer dan welkom en wij durven dan ook wel weer in te zetten op een zege voor de oranjehemden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2 

ESTO – TAVV
ESTO degradeerde afgelopen seizoen met 37 punten naar de derde klasse en begon dan ook als één van de favorieten aan de competitie. Vooralsnog kan men deze verwachtingen nog niet helemaal waar maken, aangezien het met acht punten op de zesde plaats te vinden is. Het verschil met koploper RKDES is echter nog klein. Afgelopen weekend speelde ESTO op bezoek bij ASC met 1-1 gelijk, diezelfde uitslag stond ook bij TAVV – Lugdunum op het wedstrijdformulier. TAVV begint als nummer drie aan de zesde speelronde en heeft twee punten meer dan de ploeg van Koos van Zoest. Afgelopen weekend werd andermaal bewezen dat Ludo Pistorius het met zijn ploeg goed voor elkaar heeft. Verdedigend wordt er nauwelijks iets weggegeven en vanuit een goede organisatie hoopt men vanuit de omschakeling toe te slaan. We verwachten dan ook een spannend potje in Bodegraven en houden het bij een puntendeling.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Zevenhoven – DoCoS
Voor Zevenhoven is het vijf voor twaalf. Het gat met de veilige negende plaats is inmiddels al zeven punten. Maar eigenlijk moet de ploeg van Danny ter Hoeve momenteel helemaal niet naar de ranglijst kijken. Met vijf nederlagen op rij moet er eerst maar eens een keer punten gehaald worden. Op de thuiswedstrijd tegen ASC na zat dit er eigenlijk elke week wel in, toch stond het elke keer met lege handen aangezien elk foutje in de derde klasse direct wordt afgestraft. DoCoS lijkt dan ook een ideale tegenstander voor Zevenhoven te zien, aangezien de Leidenaren het ook lastig hebben. Het wist pas één punt te pakken en deed dit op eigen veld tegen Zwammerdam (3-3). De laatste drie wedstrijden stond het net als Zevenhoven met lege handen. Beide ploegen zijn er dan ook alles aan gelegen om de drie punten te pakken. We verwachten dan ook een wedstrijd op het scherpst van de snede en denken dat Zevenhoven eindelijk weer eens aan de goede kant van de score staat.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Altior – ASC
Altior verkeerd vooralsnog in de problemen wanneer we naar de ranglijst kijken. Slecht twee ploegen heeft men onder zich en het wordt dan ook rap tijd om punten te gaan pakken. Het zit de ploeg van Arjan van der Laan tot op heden niet echt mee, voetballend gaat het allemaal redelijk maar het dubbeltje valt steeds de verkeerde kant op. Deze nemen de oranjehemden het op tegen ASC, de enige nog ongeslagen ploeg van 3A. Wel speelde de club uit Oegstgeest al driemaal gelijk waardoor men momenteel de vijfde plaats bekleed. Dat men nog niet verloor zegt uiteraard wel iets over de Ajax Sportman Combinatie, zoals de club voluit heet. Men krijgt weinig doelpunten tegen, daar waar Altior juist moeite heeft met scoren… Het zal een lastige wedstrijd gaan worden, maar wil Altior omhoog kunnen blijven kijken zal er gewonnen moeten worden. Bij winst kan men ook zomaar een paar plekken op de ranglijst stijgen namelijk. Ondanks dat Altior thuis meestal goed voor de dag komt denken wij dat de bezoekers er met de punten vandoor gaan.
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-2

Nicolaas Boys – Sporting Leiden
Nicolaas Boys en degradant Sporting Leiden staan beide in de gevarenzone en willen deze zo snel mogelijk verlaten. Op basis van het vertoonde veldspel horen de Nieuwveners daar zeker niet thuis. Het zware programma heeft ook zeker niet meegeholpen, maar met een beetje geluk had het zomaar een paar plaatsen hoger kunnen en misschien wel moeten staan. Waar Nicolaas Boys nog eenmaal wist te winnen, moest Sporting Leiden het nog zonder overwinning doen. Sterker nog, de eerste drie wedstrijden werden verloren. De laatste twee tegen Stompwijk’92 en Roodenburg werden wel weer gelijk gespeeld. In het verleden speelden Nicolaas Boys en Sporting Leiden op de zondag ook al geregeld tegen elkaar en toen ging het er vaak verhit aan toe. In onze ogen trekken de Nieuwveners aan het langste eind en gaat het de tweede competitiezege boeken.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

NSV’46 – Meerburg
NSV’46 kent niet de start die men misschien verwacht had. In de afgelopen twee duels werd slechts één puntje behaald. Men heeft inmiddels een achterstand van vijf punten op koploper SJZ, maar dit is uiteraard nog allemaal te overzien. Dan zal er wel snel weer gewonnen moeten gaan worden, te beginnen komende zaterdag wanneer Meerburg op bezoek komt. De zwart-witte formatie uit Zoeterwoude is het seizoen sterk gestart met vier zeges en één verliespartij. Vooral het doelsaldo valt op, er werd al éénentwintig keer doel getroffen. Zo won men van Alphen met 6-1, de ploeg waar NSV’46 afgelopen weekend door een strafschop tegen in blessuretijd nog punten tegen morste. Het moge duidelijk zijn: dit betreft een topaffiche. Om die reden is dit dan ook de JRM Reizen Wedstrijd van de Week. Zal de ploeg van Dennis Tijssen de scoringsdrift van Meerburg een halt toe kunnen roepen en weten te winnen? Bij winst dicht men in ieder geval het gat met de opponent, bij verlies zal het wel een heel lastig karwij gaan worden om nog mee te gaan dingen voor het zilverwerk. Wij zetten in op een, uiteraard doelpuntrijk, gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

Sportief – Bolnes
Sportief speelde dit seizoen al drie keer gelijk en won ‘slechts’ eenmaal. Wel trof het zoals we vorig weekend al opmerkte alleen nog maar ploegen die nu de top-5 vormen. En ook bovenin worden de nodige punten gemorst waardoor de stand op de ranglijst voor Sportief een ietwat vertekend beeld vormt. Waarschijnlijk zullen zij zich ook snel gaan melden bovenin, daar zijn de kwaliteiten in ieder geval voor aanwezig. Komend weekend treft men Bolnes, dat puntverlies de tweede stek in handen heeft. Wel verloor men afgetekend van SPV ’81, normaal geen hoogvlieger. Hoe dan ook, dit is het moment voor de ploeg van Jan Wouters om te de ambities te tonen. Koploper NOCKralingen werd eerder al van de winst afgehouden, zal het ditmaal lukken een andere hoogvlieger punten af te snoepen? Wij zetten in ieder geval in op een zege voor de groen-witten.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen NSV’46 en Meerburg.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: wedstrijdfragment van een eerdere NSV’46 – Meerburg

Ongelukkig Altior verliest nipt op bezoek bij RVC’33

0172SPORT, NSV46-Meerburg

NSV’46 verliest naast wedstrijd nu ook de aansluiting met de top