Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 24

Van de redactie | Geen acht maar zes wedstrijden dit weekend. Altior is vrij en Nicolaas Boys en Sportief gaan in de derby onderling de strijd met elkaar aan. Dit is uiteraard de Jumbo-wedstrijd van de week. Vooraf blikten we al vooruit op deze wedstrijd met Rik Verkerk en Bob van den Haak, wat zij van derby verwachten kan je hier lezen. Een andere wedstrijd die in het oog springt is Zevenhoven tegen koploper Woerden. Zevenhoven heeft nog een kleine kans de derde periode over te nemen, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden. Een klasse hoger is ook TAVV nog in de race voor de titel nu koploper FC Oudewater week in week uit punten morst. De blauw-witten ontvangen Lugdunum dat verder afstand wil nemen van de gevaarlijke plaatsen én verrassend meedoet om de derde periode. Mooie potjes dus weer! Nog drie weken dan weten we wie de Meestervoorspeller is! Vul dus nu snel je poule in!

Lugdunum – TAVV
Met nog drie wedstrijden te gaan is Lugdunum nog altijd niet veilig. Het heeft een voorsprong van vijf punten op Gouda, dat momenteel nacompetitievoetbal moet gaan spelen. Toch lijkt Lugdunum het vege lijf te gaan redden en dat is te danken aan een reeks van twaalf punten uit zes wedstrijden. En wellicht zit er zelfs nog meer in voor de Leidse formatie, want het staat momenteel slechts twee punten achter op de koploper in de derde periode. Dus met een beetje geluk kan het zelfs ook nog in de nacompetitie voor promotie belanden. TAVV heeft ondertussen nog maar vijf punten achterstand op koploper FC Oudewater, die ploeg in ondertussen al vier wedstrijden zonder overwinning en begint het bijzonder spannend te maken. Toch kan TAVV niets anders doen dan zelf de wedstrijden te blijven winnen en dan maar zien waar het schip strandt. In Ter Aar werd het 5-0. Dat wordt het ditmaal niet, maar winnen doen de Ter Aarders wel.
Poule tip: 1-3

Be Fair – Nieuwkoop
Nieuwkoop is nogal wisselvallig sinds men nergens meer om speelt. Er gestruikeld over Gouda en Sporting Leiden maar de ploeg van Manfred van den Bosch verraste tegen Aarlanderveen en afgelopen weekend nog tegen Alphia. Tegen beide ploegen kwam men goed voor de dag. Nieuwkoop maakt graag zelf het spel maar is hiertoe blijkbaar dus beter in staat tegen een eveneens voetballende ploeg. Men leunt op een stabiele verdediging en uiterst zekere sluitpost, ook nu aanvoerder Joris Verweij al enkele weken met een blessure moet toekijken… Dit weekend wacht er in Be Fair weer een ‘kleintje’. De Waddinxveners staan voorlaatste en zitten met hun gedachten waarschijnlijk al bij de nacompetitie waarin zij tegen ploegen uit de 4e klas hun status als derdeklasser zullen moeten gaan verdedigen. Wij verwachten een kleine overwinning voor de bezoekers.
Poule tip: 1-2 

VVSB – Aarlanderveen
VVSB en Aarlanderveen hebben momenteel evenveel punten, alleen is het doelsaldo in het voordeel van ‘De Trots van de Polder’. De ploeg die deze wedstrijd verliest, lijkt definitief de nacompetitie aan zijn neus voorbij te zien gaan. De winnaar mag blijven hopen en met een gelijkspel schieten beide teams weinig op. Eerder dit seizoen won VVSB op het Polderpark met 1-2. Toen waren beide ploegen al aan elkaar gewaagd en eigenlijk verwachten we dat ook voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Over het algemeen komt de ploeg van Sander van Dijk beter uit de verf tegen voetballende ploegen en dat probeert VVSB ook te doen. Toch zetten wij voor deze wedstrijd in op een ‘tweetje’, aangezien Aarlanderveen meest na een nederlaag ook weer de rug recht.
Poule tip: 1-2

Nicolaas Boys – Sportief
Eén van de vijf overwinningen werd door Sportief geboekt tegen Nicolaas Boys. De Nieuwveners werden op een verrassende 3-2 nederlaag getrakteerd, dit gebeurde overigens in een mindere fase van “zwart en groen”. Inmiddels lijkt men weer in betere doen te zijn en dat kan juist niet gezegd worden over de ploeg uit het Noordse Dorp. Officieel zijn ze nog niet gedegradeerd, maar handhaving zit er niet meer in. Daarvoor is het doelsaldo te slecht en heeft men het in de afgelopen wedstrijd te veel laten liggen. Beide ploegen willen het seizoen goed eindigen, waarbij Nicolaas Boys misschien nog hoopt op een top-5 klassering. Met twee derby’s voor de boeg heeft het in elk geval nog een mooi programma. In onze ogen gaat de eerste derby in elk geval gewonnen worden.
Poule tip: 3-1

VEP – NSV’46
Voor NSV’46 zat het seizoen er een aantal weken geleden al op, toch moeten er nog drie duels worden afgewerkt. Te beginne dit weekend tegen VEP. Op zich een fijne tegenstander nu er niks meer op het spel staat. Thuis werd er namelijk een pijnlijke nederlaag geleden tegen de Woerdense laagvlieger. Een goed moment dus om dit recht te zetten. De laatste wedstrijden kan Robert Swart, die ook komend jaar de scepter zwaait in Noorden, misschien op tactisch vlak al wat dingen uitproberen of spelers de kans geven die dit seizoen nog weinig minuten de kans hebben gehad zichzelf te laten zien. Hoe dan ook, van VEP moet wel geworden worden. Dan moeten de Noordenaren zich wel kunnen motiveren voor een soort van oefenduel, en juist daar ligt nog wel eens het manco van de ploeg van Swart. Fris elan kan hierbij helpen. Wij vullen echter een gelijkspelletje in…
Poule tip: 2-2

Zevenhoven – Woerden
Zevenhoven staat momenteel op de vierde plaats, een plaats die normaliter recht moet geven op een plaats in de nacompetitie. Echter is men momenteel afhankelijk van twee ploegen: SCH ’44 en Rohda ’76. SCH staat momenteel één plaats hoger, maar lijkt momenteel ook de enige ploeg die de ploeg uit Bodegraven van de derde periode kan afhouden. Eigenlijk is het dus te hopen dat SCH drie keer wint en Rohda maximaal vijf punten weet te pakken in de laatste drie wedstrijden. Zelf moet Zevenhoven ook blijven winnen en dat is ook makkelijker gezegd dan gedaan, want koploper Woerden komt op bezoek aan de Stationsweg in Zevenhoven. Toch begint ook de spanning bij de Woerdenaren toe te slaan en heeft men nog maar drie punten voorsprong op Zwammerdam. En die twee ploegen spelen volgende week weer tegen elkaar. Spanning alom in de vierde klasse B. Voor deze topper zetten wij in op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Archieffoto Kees Verhaar 

0172SPORT, Rik Verkerk, Bob van den Haak, Nicolaas Boys-Sportief

Voorbeschouwen met Rik Verkerk en Bob van den Haak op Nicolaas Boys – Sportief

Beachsoccer en Beachvolleybal bij Café de Klinker