0172SPORT, SV Nieuwkoop Kampioen

Voorbeschouwing Nieuwkoop – RKAV Volendam

Nieuwkoop | Zal districts bekerwinnaar Nieuwkoop ook in de voorronde van het ‘grote’ Toto KNVB-Beker toernooi weten te verrassen? Dit weekend ontvangt men op het eigen De Dulen derde divisionist RKAV Volendam, het platvissendorp kleurt inmiddels oranje en maakt zich op voor de kraker tegen het ‘andere’ oranje.

Er valt qua voorbeschouwing natuurlijk niks zinnigs over te zeggen. Afgelopen seizoen steeg Nieuwkoop meermaals boven zichzelf uit en wist het een aantal amateurclubs van niveau uit te schakelen op weg naar de finale tegen Xerxes. Na een 0-1 overwinning ging de beker uiteindelijk mee naar Nieuwkoop waar dit historische feit nog lang in de geheugens gegrift zal staan.
Door het bekersucces is de kersverse tweedeklasser ook geplaatst voor de voorronde van de ‘echte’ beker. Hierin zal dus moeten worden afgerekend met RKAV Volendam, de amateurtak van de profclub uit het palingdorp.

Nieuwkoop oefende tot dusverre alleen tegen ARC en die generale werd met een knappe 6-2 overwinning beslecht na een wedstrijd van drie keer 25 minuten. Tegenstander RKAV Volendam oefende driemaal. Tegen tweede divisionist ADO’20 ging men met 5-0 onderuit, tegen competitiegenoot IJselmeervogels werd een 3-0 overwinning behaald en ook tegen tweede divisionist FC Lisse wist men de volle buit te pakken. Men neemt de Nieuwkopers uitermate serieus, de ploeg van Van Es kan de borst dus nat gaan maken. Wat de uitslag ook wordt: het zal voor de spelers en toeschouwers op de eerste plaats genieten worden.

Op het eigen YouTube-kanaal verscheen een leuke voorbeschouwing met succestrainer Boris van Es en aanvalsleider Sam Vijfhuizen.

0172SPORT-Cup start binnenkort; VrouwenCup telt meer deelnemers

Competitieprogramma bekend gemaakt; TAVV begint met thuiswedstrijd tegen Aarlanderveen