‘Transferdeadline’ verstreken; wie speelt waar volgend seizoen?

Van de redactie | Vorige week is de ‘transferdeadline’ voor het amateurvoetbal verstreken. Ook voor volgend seizoen zijn er weer een groot aantal mutaties in de selecties van onze clubs, waarbij het er op lijkt dat Sportief en onze kersverse derdeklassers Altior, TAVV en Zevenhoven hebben moet inleveren. De vierdeklassers Nicolaas Boys en NSV’46 zijn op het eerste oog de grootste winnaars. In onderstaand overzicht maken we de balans op:

Aarlanderveen
Nieuw: Eray Bozkurt (Altior), Maico du Chatinier (Zwammerdam), Calvin Hoogstraten (ARC), Stefan den Horder (Jodan Boys), Thomas Lamberts (ARC), Saimon Lutjenhuis (ARC)
Weg: Sallem Chemlali (Rohda ’76), Koen den Elzen (Altior), Moussa Kalisse (Rohda ’76), Robin van der Pijl (Alphense Boys), Ruben Rossél (Pernis), Junior Sonowo (niet bekend), Paolo van der Straaten (niet bekend)

Ook dit jaar is het weer een komen en gaan bij Aarlanderveen. Met Stefan den Horder hebben ze een goaltjesdief uit de vierde divisie aangetrokken, maar daar tegenover staat wel weer het vertrek van oud-prof Moussa Kalisse naar het Rohda ’76 van zijn oud-trainer Arjen Linstra. Ook Sallem Chemlali gaat in zijn kielzog mee. Verder valt het op dat aanvaller Eray Bozkurt overkomt van Altior en dat doelman Maico du Chatinier terugkeert op het oude nest. Hij lijkt de nieuwe beoogde eerste doelman. Al met al lijkt de selectie voor volgend seizoen minimaal gelijkwaardig aan dit seizoen en daarmee willen ze ongetwijfeld weer meedoen om de prijzen in de derde klasse.

Altior
Nieuw: Koen den Elzen (Aarlanderveen), Mika Valentijn (NSV’46)
Weg: Eray Bozkurt (Aarlanderveen), Stijn van der Meer (stopt), Jeroen Sassen (stopt)

Bij Altior is vooral het stoppen van doelman Jeroen Sassen een aderlating. Zijn erfenis onder de lat zal worden waargenomen door Koen den Elzen, afgelopen seizoen nog reservedoelman bij Aarlanderveen. Ook Mika Valentijn zal na omzwervingen bij Zevenhoven en NSV’46 terugkeren, maar daar tegenover staat wel weer het vertrek van Eray Bozkurt en Stijn van der Meer. Altior lijkt vooral door het vertrek van Sassen er niet sterker op geworden, maar hoopt zich in de zaterdag derde klasse wel minimaal te kunnen handhaven.

Nicolaas Boys
Nieuw: Mike van der Aar (eigen jeugd), Tom de Bree (eigen jeugd), Per Burmanje (eigen jeugd), Joep van Diemen (eigen jeugd), Tymon van Dijk (eigen jeugd), Jesse Dollee (eigen jeugd), Tim Hoogervorst (eigen jeugd), Sem van der Hoorn (eigen jeugd), Thijmen Meeuwisse (eigen jeugd), Jesse Mos (eigen jeugd), Bart Pieterse (eigen jeugd), Stefan Smoorenburg (eigen jeugd), Dante Spekman (eigen jeugd), Cas van Veen (eigen jeugd), Jasper Zaat (eigen jeugd), Mike van Vliet (ARC)
Weg: –

Bij Nicolaas Boys komt de volledige JO19 over naar de selectie en daarnaast heeft men zich ook nog op twee belangrijke posities weten te versterken. Mike van Vliet, die afgelopen seizoen nog als eerste doelman van ARC aan het seizoen begon, wordt de nieuwe keeper in Nieuwveen. En onze eigen Matthijs Egberts hoopt na langdurig blessureleed ook weer zijn rentree te maken in het hart van de defensie. Voor de nieuwe trainer René Ras lijkt er dan ook meer te kiezen in het aankomend seizoen en bovendien heeft hij een selectie die nog jaren mee kan. We zijn benieuwd of de Nieuwveners een periode kunnen bemachtigen.

Nieuwkoop
Nieuw: Sami Courak (eigen jeugd), Melvin van den Hooren (eigen jeugd), Thijs de Koning (eigen jeugd), Levi Simmerman (eigen jeugd), Auke Westerduin (Alphen)
Weg: Hamza Elmaraije (Alphense Boys)

Bij Nieuwkoop hebben er relatief weinig mutaties plaatsgevonden. Een aantal jeugdspelers, die afgelopen seizoen al aan het grote werk hebben geroken, zullen de definitieve overstap maken naar de equipe van Boris van Es. Daarnaast komt Auke Westerduin over van Alphen. Aanvaller Hamza Elmaraije is de enige speler die vertrekt. Nieuwkoop hoopt in de tweede klasse ook direct hoge ogen te kunnen gooien en mikt op minimaal een periode.

NSV’46
Nieuw: Dorus Boddeke (TAVV), Yassine El Mariami (TAVV), Sebas van der Voorn (TAVV)
Weg: Michael van Koert (lager elftal), Mitchel Pijpers (lagere elftallen Nieuwkoop), Mika Valentijn (Altior)

Trainer Dennis Tijssen neemt in zijn kielzog drie spelers van TAVV mee en zij hebben allen de kwaliteiten om zich direct in het basiselftal te spelen. Toch is de concurrentie moordend en zijn we benieuwd of alle kikkers in de kruiwagen worden gehouden. Op papier is NSV’46 in elk geval één van de favorieten voor de titel, maar dat waren ze dit seizoen ook…

Sportief
Nieuw: –
Weg: Daniel van Leeuwen (Rijnstreek), Stijn Molenaar (CSW), Julian Tamse (Rijnstreek)

Sportief heeft zich helaas niet kunnen versterken en ziet daarnaast ook nog drie spelers vertrekken. Vooral het vertrek van Stijn Molenaar is een grote aderlating, maar ook ‘good old’ Daniel van Leeuwen wist afgelopen seizoen meer dan twintig keer het net te vinden. Door het vertrek van deze twee sterkhouders en het feit dat de vijfde klasse sterker is geworden, lijkt het voor Sportief een lastiger seizoen te worden. Een middenmoter moet het sowieso kunnen zijn, maar of men zich opnieuw voor de nacompetitie weet te verzekeren…

TAVV
Nieuw: Zine-Eddine El Mariami (Alphen), Mike de Haan (Alphen), Mousa Rezaie (Nieuwkoop), Nick Straver (was gestopt), Fabian Verberg (Alphen), Justin Verberg (Alphen), Boris Zornig (was gestopt)
Weg: Dorus Boddeke (NSV’46), Youri Looyestijn (Koudekerk), Yassine El Mariami (NSV’46), Donny van der Neut (ARC), Yannick Otto (FC Oudewater), Lars van der Pijl (stopt), Sebas van der Voorn (NSV’46)

Bij het gedegradeerde TAVV is een ware leegloop op gang gekomen, waarbij maar liefst zeven potentiële basisspelers de selectie hebben verlaten. Daartegenover staat de terugkeer van een aantal gestopte en ‘onbekende’ spelers. Ludo Pistorius hoopt met TAVV om de prijzen in de derde klasse te kunnen spelen, maar in onze ogen is handhaving het maximaal haalbare.

Zevenhoven
Nieuw: Jordy Aartman (was gestopt), Swen Bakker (eigen jeugd), Sam Blom (Nicolaas Boys), Stijn de Boer (eigen jeugd), Bastiaan van Dam (eigen jeugd), Nino van Eck (Nieuwkoop), Justin Kragtwijk (eigen jeugd)
Weg: Daan Brouwer (stopt), Connor van Heertum (lager elftal), Kjell Holt (lager elftal), Marco Pellegrom (stopt), Maurits Splinter (stopt), Lennart van Zon (stopt), Jordy Zwart (stopt)

Ook het kampioen geworden Zevenhoven lijkt er minder op geworden. De oudgedienden en ervaren jongens hebben besloten om ermee te stoppen, maar zij blijven wel als oproepkracht beschikbaar. Daar tegenover staat de terugkeer van Jordy Aartman onder de lat, komt linkspoot Nino van Eck over vanuit Nieuwkoop en schuiven een aantal talentvolle jeugdspelers door. Een lastig seizoen zal het voor Zevenhoven waarschijnlijk wel worden, waarbij handhaving het doel moet zijn.

Open Aarlandentoernooi bij TV Ter Aar

Nieuwkoops Circuit afsluiter op 1 oktober 2023